Pesto od sušenih rajčica (Pesto Rosso)

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
5min
KompliciranostTežina
Cijena
Pesto od sušenih rajčica (Pesto Rosso) by Shutterstock Shutterstock

Pesto od sušenih rajčica ukusna je alternativa tradicionalnom receptu za pesto. Napravljen od samo nekoliko sastojaka, ovaj se recept brzo priprema i dodaje odličan okus vašoj omiljenoj tjestenini, pizzi, bruschetti i još mnogo toga.

Sastojci

Broj porcija
4
240 gsušenih rajčica u maslinovom ulju
20 glišća bosiljka
40 gnaribanog sira
30 gpinjola
3 režnjačešnjaka
100 mlmaslinovog ulja
sol i papar prema ukusu

Priprema

1Stavite sve sastojke u električnu sjeckalicu

Stavite sušene rajčice, bosiljak, ribani sir, pinjole, češnjak, sol i papar u multipraktik ili električnu sjeckalicu. Dok usitnjavate smjesu, malo po malo dodajte maslinovo ulje dok se sve fino ne pomiješa.


2Poslužite ili pohranite u hladnjak

Poslužite po želji ili čuvajte u hladnjaku u hermetički zatvorenoj posudi do 5 dana. Ovaj pesto u zamrzivaču možete čuvati do tri mjeseca, nakon čega će početi gubiti na okusu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.