Zagrijte pećnicu na 180 ºC. Rasporedite bademe na papir za pečenje u limu za pečenje i tostirajte ih u pećnici 8 do 10 minuta ili dok ne zamirišu. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade.
Zakuhajte veliki lonac s vodom. Postavite posudu s ledenom vodom pokraj štednjaka. Dodajte metvicu i peršin u kipuću vodu i ostavite 5 do 10 sekundi, samo dok ne uvenu. Vilicom prebacite začinsko bilje u zdjelu s ledenom vodom i mućkajte ih 30 sekundi. Ocijedite u cjedilu, a rukama istisnite što više tekućine.
U električnoj sjeckalici pomiješajte bademe, metvicu, peršin, vruću vodu iz slavine, maslinovo ulje, limunov sok, češnjak, sol i papar. Obrađujte dok se ne usitni, a zatim postavite sjeckalicu na kontinuiranu brzinu i obrađujte dok ne dobijete glatku kremu.
Kušajte i dodajte još soli i papra ako želite. Prebacite u staklenku i čuvajte u hladnjaku do 5 dana ili zamrznite u posudama za led i čuvajte oko 2 mjeseca.