Pesto od metvice

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Pesto od metvice by Shutterstock Shutterstock

Ako tražite nov način pripreme svakodnevne večere s tjesteninom, preporučujemo da isprobate ovaj pesto od metvice. Njegov odličan okus nadopunjuje mnoga jela, a posebno ona s malo jačeg mesa.

Sastojci

Broj porcija
6
30 gbadema
60 glišća metvice
80 mltople vode
60 mlmaslinovog ulja
2 žličicelimunovog soka
1 režanjčešnjaka, usitnjenog
sol i papar prema ukusu

Priprema

1Tostirajte bademe

Zagrijte pećnicu na 180 ºC. Rasporedite bademe na papir za pečenje u limu za pečenje i tostirajte ih u pećnici 8 do 10 minuta ili dok ne zamirišu. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade.



2Blanširajte metvicu i peršin

Zakuhajte veliki lonac s vodom. Postavite posudu s ledenom vodom pokraj štednjaka. Dodajte metvicu i peršin u kipuću vodu i ostavite 5 do 10 sekundi, samo dok ne uvenu. Vilicom prebacite začinsko bilje u zdjelu s ledenom vodom i mućkajte ih 30 sekundi. Ocijedite u cjedilu, a rukama istisnite što više tekućine.


3Dovršite pesto

U električnoj sjeckalici pomiješajte bademe, metvicu, peršin, vruću vodu iz slavine, maslinovo ulje, limunov sok, češnjak, sol i papar. Obrađujte dok se ne usitni, a zatim postavite sjeckalicu na kontinuiranu brzinu i obrađujte dok ne dobijete glatku kremu.



3Začinite i pohranite

Kušajte i dodajte još soli i papra ako želite. Prebacite u staklenku i čuvajte u hladnjaku do 5 dana ili zamrznite u posudama za led i čuvajte oko 2 mjeseca.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.