Pesto od pistacija

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
5min
KompliciranostTežina
Cijena
Pesto od pistacija by Shutterstock Shutterstock

Recept za pesto od pistacija daje klasičnom ligurijskom umaku sicilijanski štih, zamjenjujući pinjole šarenim pistacijama. Koristite ga kao preljev za tjestenine, jednostavan umak ili ga jednostavno namažite na kruh. U Genovi je običaj staviti nekoliko žlica pesta u guste krem juhe.

Sastojci

Broj porcija
4
100 gpistacije
2 režnjačešnjaka
10 gribanog sira
60 mlmaslinovog ulja
svježi bosiljak
svježa metvica
sol i papar prema ukusu

Priprema

1Pistacije, češnjak i začinsko bilje sameljite u grubu pastu

Dodajte pistacije, češnjak, šaku svježeg bosiljka i šaku svježe metvice u multipraktik ili električnu sjeckalicu i sameljite u grubu pastu.


2Umiješajte ulje i parmezan

Umiješajte ulje i parmezan i miješajte dok se sve potpuno ne sjedini.


3Kušajte i prema potrebi dodatno začinite

Začinite sokom od limuna, soli i paprom.





Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.