Zapečeni njoki s povrćem iz jednog lonca

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Zapečeni njoki s povrćem iz jednog lonca by Shutterstock Shutterstock

Zapečeni njoki super su ukusna i jednostavna obiteljska večera koju cijelu pripremamo u jednom loncu ili vatrostalnoj posudi.

Sastojci

Broj porcija
4
25 gMaslaca
1 žlicaMaslinovog ulja
1Luk, sitno nasjeckan
2 žlicePšeničnog brašna
400 mlMlijeka
1 žličicaSenfa
150 gSira, naribanog
500 gNjoka, kupovnih smrznutih
200 gBrokule, smrznute
100 gGraška, smrznutog
12Cherry rajčica, prepolovljenih
Sol i papar prema ukusu
Napomena: Za ovo jelo možete koristiti gotovo bilo koje smrznuto povrće.

Priprema

1Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 220°C


2Dinstajte luk dok ne omekša

Zagrijte maslac i ulje zajedno u plitkoj vatrostalnoj posudi na laganoj vatri. Dodajte luk i dinstajte oko 5 minuta, redovito miješajući ili dok ne omekša.


3Pripremite glatki umak

Luku i masnoći lagano dodajte brašno i dobro promiješajte. Postupno dodajte mlijeko, samo malo po malo, dobro miješajući između svakog dodavanja. Kada ste dobili glatki umak, umiješajte senf i polovicu sira. Prema ukusu začinite solju i paprom.


4Sjedinite sve sastojke

Umiješajte njoke, brokulu, grašak i rajčice te uz miješanje ostavite na vatri još minutu ili dvije.


5Ispecite u pećnici

Pospite preostalim sirom i pecite u pećnici 12-15 minuta ili dok ne poprimi zlatnosmeđu boju i ne pojave se mjehurići. Pažljivo izvadite iz pećnice i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.