Slanutak namočite dan ranije ili barem nekoliko sati prije pripreme.
Namočeni slanutak ocijedite, operite i ubacite u blender ili sjeckalicu te ga sameljite u kašu.
Ciklu ogulite, narežite na kockice pa i nju usitnite u sjeckalici. Luk sitno nasjeckajte, češnjak naribajte. Pomiješajte mljeveni slanutak, ciklu, luk i češnjak. Dodajte sve ostale začine, maslinovo ulje i sok limuna te rukama zamijesite kompaktnu smjesu.
Prekrijte sve prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku sat vremena ili duže da se malo stisne. Ohlađenu i stisnutu smjesu razdijelite na šest jednakih dijelova pa svaki navlaženim rukama formirajte u pljeskavicu.
Uvaljajte svaku pljeskavicu u brašno i u dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje, ne treba ga biti puno, tek 2 do 3 žlice. Pržite pljeskavice po par minuta sa svake strane.
Pljeskavice poslužite uz priloge i umake po želji. Možete ih iskoristiti i za veganske burgere.