Veganske pljeskavice od cikle

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Veganske pljeskavice od cikle by Shutterstock Shutterstock

Ukusne pljeskavice s ciklom i slanutkom uspjet će vam uz nekoliko savjeta. Svakako morate koristiti sirovi, namočeni slanutak, nikako kuhani ili onaj iz konzerve. Za prilog odaberite najdražu salatu i umak i ove pljeskavice postat će vaše omiljeno jelo.

Sastojci

Broj porcija
4

Pljeskavice

180 gsuhog slanutka
150 gcikle
1ljubičasti luk
1 režanjčešnjaka
1 žličicadimljene crvene paprike
1 žličicasoli
2 žlicemaslinovog ulja
limuna (sok)
1 žlicabrašna za uvaljati pljeskavice
maslinovo ulje za prženje

Prilog

salata po izboru
umak po izboru

Priprema

1Napravite smjesu za pljeskavice

Slanutak namočite dan ranije ili barem nekoliko sati prije pripreme.

Namočeni slanutak ocijedite, operite i ubacite u blender ili sjeckalicu te ga sameljite u kašu.


Ciklu ogulite, narežite na kockice pa i nju usitnite u sjeckalici. Luk sitno nasjeckajte, češnjak naribajte. Pomiješajte mljeveni slanutak, ciklu, luk i češnjak. Dodajte sve ostale začine, maslinovo ulje i sok limuna te rukama zamijesite kompaktnu smjesu.


2 Ispecite

Prekrijte sve prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku sat vremena ili duže da se malo stisne. Ohlađenu i stisnutu smjesu razdijelite na šest jednakih dijelova pa svaki navlaženim rukama formirajte u pljeskavicu.


Uvaljajte svaku pljeskavicu u brašno i u dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje, ne treba ga biti puno, tek 2 do 3 žlice. Pržite pljeskavice po par minuta sa svake strane.


Pljeskavice poslužite uz priloge i umake po želji. Možete ih iskoristiti i za veganske burgere.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.