Kremasta palenta

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Kremasta palenta by Shutterstock Shutterstock

Palenta, pura ili žganci svima je dobro poznato jelo iz djetinjstva. U nastavku saznajte kako pripremiti savršeno kremastu palentu bez grudica. Ključni dio ovog recepta je dodavanje maslaca i sira u već kuhanu palentu. 


Sastojci

Broj porcija
4
1 lvode
200 mlmlijeka
170 gpalente
40 gparmezana ili ribanca, naribanog
2 žlicemaslaca
1½ žličicesoli

Priprema

1 Zakuhajte

U lonac, srednje veličine, stavite vodu i mlijeko, dodajte sol i pričekajte da zakuha. 


2 Dodajte palentu

Postepeno u vrelu vodu dodajte palentu, cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Smanjite vatru, pričekajte da voda polako ispari i cijelo vrijeme miješajte dok ne dobijete kremastu teksturu. 


3 Umiješajte sir i maslac

Maknite s vatre i umiješajte maslac i naribani sir. 


4 Poslužite

Poslužite uz glavno jelo po izboru - mesni umak, pržene gljive, lovački saft i slično.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.