Colcannon

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Colcannon by Shutterstock Shutterstock

Colcannon je tradicionalno irsko jelo s pire krumpirom i lisnatim povrćem poput kupusa, kelja, blitve ili špinata. Ovaj recept, iz kuharice s početka 19. stoljeća, predstavljen je na YouTube kanalu Townsends, koji je posvećen istraživanju svakodnevnog života u 18. stoljeću.

Sastojci

Broj porcija
4
1 kgkrumpira
250 gkelja
100 gmaslaca
sol i papar
Napomena: Umjesto kelja možete koristiti i drugo lisnato povrće, poput kupusa, blitve, raštike ili špinata. Također, neki recepti uključuju i luk ili mladi luk.

Priprema

1Skuhajte krumpir

Ogulite krumpir i stavite ga u lonac s dovoljno vode da ga prekrije. Dodajte sol i kuhajte dok krumpir ne omekša.


2Skuhajte kelj

Kelj operite i nasjeckajte te u drugom loncu kuhajte u slanoj vodi dok ne omekša (5-10 minuta), a zatim ga ocijedite.


Pomiješajte sve sastojke u zdjeli

Kuhani krumpir ocijedite, premjestite u veću zdjelu i zgnječite.


Krumpiru dodajte kuhan i ocijeđen kelj, dodajte maslac te sve dobro izmiješajte dok ne postane glatko. Začinite solju i paprom prema ukusu.


4Poslužite

Poslužite toplo kao prilog uz meso ili kao samostalno jelo.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.