Pomiješajte sojin umak, ocat, papričice (ako ih koristite) i sjemenke sezama u posudi i dobro promiješajte žlicom. Gotov umak prebacite u manju posudu i stavite sa strane.
Pomiješajte mladi luk, poriluk, tikvice, zelenu čili papričicu (ako koristite), luk i batat u zdjeli. Dodajte brašno, sol i vodu. Dobro izmiješajte drvenom kuhačom.
Zagrijte veliku neprijanjajuću tavu na srednje jakoj vatri. Ako imate tavu promjera 30 cm, možete ispeći jedan veći popečak, inače možete raditi manje popečke u serijama.
U tavu dodajte oko 2 žlice biljnog ulja. Zatim dodajte tijesto i ravnomjerno ga rasporedite po tavi.
Smanjite vatru na srednju i po tijestu rasporedite narezane gljive. Nježno ih utisnite drvenom kuhačom ili lopaticom.
Pecite 4 do 5 minuta s jedne strane, dok dno ne postane hrskavo i svijetlo zlatno smeđe. Uhvatite dršku tave i okrećite je tako da se popečak pomiče i ravnomjerno ispeče s donje strane.
Okrenite na drugu stranu, pojačajte vatru na srednje jaku i dodajte 1 do 2 žlice biljnog ulja uz rubove popečka. Podignite jedan rub lopaticom i nagnite tavu tako da ulje dođe ispod popečka.
Pecite 3 do 4 minute ili dok i druga strana ne postane svijetlo zlatno smeđa, povremeno pritiskajući lopaticom.
Zatim ga okrenite još jednom i pecite još 2 minute.
Prebacite ga na veliki tanjur i odmah poslužite s umakom za umakanje.