Pohani patlidžan

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Pohani patlidžan by Shutterstock Shutterstock

Jednostavan je za pripremu, a možete ga poslužiti uz svoj omiljeni umak.

Sastojci

Broj porcija
2
1 žlicabrašna
2jaja
sol
ulje za prženje

Priprema

1Pripremite patlidžan za pohanje

Patlidžan narežite na ploške debljine otprilike 2 centimetar i posolite. Ostavite ih da odstoje oko pola sata.


Potom papirnatim ručnikom uklonite višak tekućine i panirajte.


2Pohajte

Zagrijte ulje u tavi, a kriške patlidžana umočite u brašno pa u jaje i pržite dok se ne stvori korica zlatne boje.


Patlidžan stavite na papirnate ubruse da uklonite višak masnoće te poslužite odmah dok je vruće uz omiljeni umak.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.