Pan con tomate

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
10min
KompliciranostTežina
Cijena
Pan con tomate by Izvor: Shutterstock Izvor: Shutterstock

Kruh s rajčicom jedno je od najčešće konzumiranih i najpoznatijih katalonskih jela. Jednostavni sastojci, brza priprema i bogati okusi čine ovo jelo dobrim izborom za doručak. Ako želite, možete ga i dodatno obogatiti španjolskom šunkom Serrano, kobasicom Chorizo ili Manchego sirom.

Sastojci

Broj porcija
2
2zrele rajčice
4 kriškerustikalnog kruha
1 režanjčešnjaka
maslinovo ulje
pahuljasta morska sol
vlasac

Priprema

1 Pripremite sastojke

Naribajte rajčicu, posolite i ostavite u cjedaljki oko 20 minuta dok ne izgubi većinu tekućine.


Ogulite češnjak i nasjeckajte vlasac.


2 Tostirajte kruh

Tostirajte kruh pa utrljajte češnjak.


3 Stavite dodatke

Prelijte maslinovim uljem, pospite s malo soli i ukrasite vlascem.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.