Kruh s rajčicom jedno je od najčešće konzumiranih i najpoznatijih katalonskih jela. Jednostavni sastojci, brza priprema i bogati okusi čine ovo jelo dobrim izborom za doručak. Ako želite, možete ga i dodatno obogatiti španjolskom šunkom Serrano, kobasicom Chorizo ili Manchego sirom.
Sastojci
Broj porcija
2
2zrele rajčice
4 kriškerustikalnog kruha
1 režanjčešnjaka
maslinovo ulje
pahuljasta morska sol
vlasac
Priprema
1 Pripremite sastojke
Naribajte rajčicu, posolite i ostavite u cjedaljki oko 20 minuta dok ne izgubi većinu tekućine.
Ogulite češnjak i nasjeckajte vlasac.
2 Tostirajte kruh
Tostirajte kruh pa utrljajte češnjak.
3 Stavite dodatke
Prelijte maslinovim uljem, pospite s malo soli i ukrasite vlascem.
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.