Tart od luka

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Tart od luka  by Shutterstock Shutterstock

Jednostavno jelo koje možete poslužiti kao predjelo, snack ili večeru idealno je za dane kada nemate vremena za pripremu kompliciranih jela. Naš je recept klasičan, a vi po želji dodajte pršut, pancetu ili dodatke po želji.

Sastojci

Broj porcija
8
400 gtijesta za pizzu
100 gkrem sira
100 gmilerama
2 glaviceluka
¼ žličicenaribanog muškatnog oraščića
¼ žličicesoli
¼ žličicepapra
½ žličicetimijana

Priprema

1 Pripremite sastojke

U zdjeli pomiješajte krem sir, mileram i začine. Luk tanko narežite ili naribajte, najbolje na mandolinu. Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva.


2 Rasporedite nadjev

Ukoliko tijesto nije razvaljano, razvaljajte ga na debljinu 0,5 cm. Prebacite tijesto na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i premažite ga pripremljenom mješavinom krem sira i milerama. Preko nadjeva rasporedite luk.


3 Ispecite

Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 10 do 15 minuta. Poslužite toplo.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.