Zwiebelkuchen

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Zwiebelkuchen by Shutterstock Shutterstock

Neka skroz drukčija pizza.

Sastojci

Broj porcija
4

Tijesto

500 gglatkog brašna
30 gsvježeg kvasca
250 mlmlakog mlijeka ili vode
½ žličicešećera

Dodatno

500 gluka
400 gkiselog vrhnja
2jaja
200 gšunke
200 gnaribanog sira
sol, papar

Priprema

1Dignite kvasac

U dio mlakog mlijeka ili vode dodajte kvasac i šećer i ostavite na toplom da se kvasac aktivira.


2Umijesite tijesto

U preostalo brašno dodajte aktivirani kvasac, umijesite tijesto te ga ostavite da se diže na toplom 20 minuta.


3Za to vrijeme propirjajte luk

Luk narežite na sitne kolutiće, pirjajte dok ne postane proziran i ostavite da se ohladi.


4Ohlađeni luk pomiješajte sa ostalim sastojcima za preljev

Stavite u zdjelu i pomiješajte s kiselim vrhnjem, jajetom, sirom, šunkom, solju i začinima.


5 Tijesto premažite preljevom i stavite peći

Tijesto premažite preljevom i pecite u zagrijanoj pećnici 20 - 25 minuta na 200 stupnjeva.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.