Mesne okruglice u tijestu

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Mesne okruglice u tijestu
Ukusne mesne okruglice ušuškane u mekano tijesto koje obožavaju i stari i mladi. Jednostavne su za napraviti, a odlične u kombinaciji s marinarom od rajčice.

Sastojci

Broj porcija
12

Okruglice

350 ggoveđeg mljevenog mesa
150 g naribanog parmezana
1 svežanjsvježeg peršina
30 gkrušnih mrvica
1jaje
Papar po ukusu

Tijesto

500 gtijesta za pizzu
2 žlicemaslinovog ulja
15 gparmezana
Svježi peršin, nasjeckan
340 gzagrijane marinare od rajčice

Priprema

Okruglice

1 Sjedinite sastojke

U posudu srednje veličine dodajte meso, parmezan, krušne mrvice, jaje, posolite i popaprite. Nasjeckajte peršin te ga dodajte (osim dvije žlice) u smjesu s mesom. Nježno miješajte dok se sastojci ne sjedine. Oblikujte okruglice.

Tijesto

2 Oblikujte

Tijesto za pizzu razvaljajte pa podijelite na 12 dijelova od kojih ćete napraviti kuglice. Svaku kuglicu rastanjite dlanovima te na sredinu stavite okruglicu i zatvorite rubove te oblikujte kuglice. Stavite ih u namašćeni lim za pečenje. Prekrijte krpom te ostavite na toplome 60 do 90 minuta da tijesto naraste.


3 Pecite

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 20 do 25 minuta dok tijesto ne porumeni. Premažite maslinovim uljem i pospite sirom i peršinom. Poslužite s marinarom od rajčice.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
98 kcal
Proteini
5 g
Masnoće
4 g
Ugljikohidrati
12 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.