Malo ugljikohidrata

Popularnu "low carb" prehranu karakterizira ograničena količina ugljikohidrata, a oni koji se ipak konzumiraju, kvalitetniji su od ostalih i nutritivno bogati.

Malo ugljikohidrata
Piletina na lovački način
(15)
1h 50min

Ovaj francuski klasik jednostavan je za pripremiti, a savršen uz kremasti pire ili hrskavi kruh. Piletina se krčka, u umaku na slabijoj vatri, kako bi bila mekana i kako bi se okusi sjedinili.

Prisiljeno zelje
(13)
1h

Prisiljeno zelje je jednostavno jelo koje sastoji nasjeckan kupus, luk, češnjak, šećer, pasiranu rajčicu i začine. Mi vam donosimo recept za zelje kakvo su naše bake pripremale

Okruglice od tune
(11)
40min

Vrlo jednostavne za pripremiti, ove okruglice zadovoljit će i najveće izbirljivce među vama. Nenametljivog su okusa, a jednako sočne kao i klasične mesne okruglice. Odlične su kao međuobrok, a kao glavno jelo možete ih kombinirati uz gotovo sve.

Piletina s pestom
(11)
30min

Ovo je jelo siromašno ugljikohidratima, a izuzetno kremasto i bogatog okusa. Piletinu možete zapeći na grill tavi (ili roštilju) ili u pećnici.

Mesne okruglice u tijestu
(10)
35min

Ukusne mesne okruglice ušuškane u mekano tijesto koje obožavaju i stari i mladi. Jednostavne su za napraviti, a odlične u kombinaciji s marinarom od rajčice.

Gljive iz pećnice
(10)
25min

Donosimo recept za koji vam je potrebna samo jedna posuda kako bi sjedinili sve sastojke. Gljive dobro začinite sa začinima, pecite otprilike 20 minuta i ukusan prilog je spreman.

Jednostavni čokoladni mousse
(10)
10min

Ovaj nevjerojatno kremasti mousse od čokolade, ne samo da je ukusan, već je i zdrav! Zbog niskog udjela ugljikohidrata izvrstan je za one koji paze na njihov unos, a ne mogu bez čokolade.

Piletina u špeku
(10)
50min

Za ovaj recept potrebno vam je samo 4 sastojka i vruća pećnica. Meso je punjeno krem sirom i vlascem te omotano slaninom. Poslužiti možete uz kuhani krumpir i zelenu salatu.

Pljeskavice sa sirom i šampinjonima
(9)
30min

Sočne pljeskavice od piletine i šampinjona punjene su polutvrdim sirom i pečene na grill tavi. Poslužite ih uz salatu i prilog po izboru.

Piletina punjena senfom
(9)
30min

Ova piletina punjena senfom zamotana u slaninu čini odličan spoj okusa, a gotova je za samo 30 minuta!

Zobeni keksi s jagodama i čokoladom
(8)
25min

Donosimo vam slatki recept za koji vam treba samo 5 sastojaka i manje od pola sata za pripremu. Mekani i ukusni zobeni keksi u sebi imaju komadiće jagoda i čokolade.

Krekeri od parmezana sa sjemenkama
(8)
30min

Ovi ukusni, hrskavi krekeri izvrsna su grickalica i predjelo s niskim udjelom ugljikohidrata. Glavni sastojak je parmezan koji smo začinili s lukom, češnjakom, sezamom i makom.

Punjeni šampinjoni
(7)
50min

Šampinjone smo punili smjesom crvene paprike, luka, krušnih mrvica i začina te zapekli u pećnici. Poslužite ih kao predjelo ili prilog uz glavno jelo.

Steak od cvjetače s umakom od crvene paprike
(7)
45min

Poznati smo kao narod koji meso mora imati u svakom obroku. Svi smo se primjerice našli u situaciji kada dobijemo povrtno varivo da uzaludno probiremo po njemu ne bi li našli mali grumen zlata, doduše u obliku mesa. I ovaj recept je sličan, ali će namirnicu na koju smo navikli fa dok žvačemo podsjeća na stiropor bez okusa i mirisa, zapravo postane zvijezda jela.

Zdraviji popečci od tikvica
(6)
30min

Iz pećnice, sa zobenim brašnom.

Ribarska lešada
(6)
1h 20min

Jednostavno jelo od ribe, povrća, vina i maslinovog ulja uz dodatak začina odličan je način kako da potrošite više vrsta ribe.

Tartar od junetine
(5)
1h 5min

Za pripremu ukusnog tartara potreban vam je komad kvalitetnog i svježeg mesa i začini. Poslužite ga uz domaću majonezu od maslinovog ulja, mousse od žumanjaka, karamelizirani luk i začinsko bilje.

Višnje s tekućim jogurtom, timijanom i sirupom od bazge
(5)
5min

S ovim jednostavnim desertom ćete oduševiti goste, a tako je brz i jednostavan za pripremu. Jogurt će svakom zalogaju dati svježinu, a sirup od bazge slatkoću.

Index kuhinja

Konačno smo bili u pizzeriji koja je pizze nazvala po Madonni, Al Pacinu, Carli Bruni

Konačno smo bili u pizzeriji koja je pizze nazvala po Madonni, Al Pacinu, Carli Bruni

SIGURNO ste čuli za ovu pizzeriju na zagrebačkom Britancu.
Popularni dućan Spicy Days postaje još bolji, najavio je skroz novi koncept

Popularni dućan Spicy Days postaje još bolji, najavio je skroz novi koncept

POPULARNI dućan Spicy Days na Zagorskoj u zagrebačkom kvartu Voltino najavljuje novosti.
Upoznajte kuhara koji ispred kamera priprema invazivne životinjske vrste

Upoznajte kuhara koji ispred kamera priprema invazivne životinjske vrste

CHEF YIA VANG kroz svoju emisiju istražuje tradicionalnu kuhinju nomadskog naroda Hmong povezujući se s nasljeđem svog oca i prenoseći drevne recepte.