Malo ugljikohidrata

Popularnu "low carb" prehranu karakterizira ograničena količina ugljikohidrata, a oni koji se ipak konzumiraju, kvalitetniji su od ostalih i nutritivno bogati.

Malo ugljikohidrata
Piletina na lovački način
(15)
1h 50min

Ovaj francuski klasik jednostavan je za pripremiti, a savršen uz kremasti pire ili hrskavi kruh. Piletina se krčka, u umaku na slabijoj vatri, kako bi bila mekana i kako bi se okusi sjedinili.

Prisiljeno zelje
(14)
1h

Prisiljeno zelje je jednostavno jelo koje sastoji nasjeckan kupus, luk, češnjak, šećer, pasiranu rajčicu i začine. Mi vam donosimo recept za zelje kakvo su naše bake pripremale

Piletina s pestom
(11)
30min

Ovo je jelo siromašno ugljikohidratima, a izuzetno kremasto i bogatog okusa. Piletinu možete zapeći na grill tavi (ili roštilju) ili u pećnici.

Gljive iz pećnice
(11)
25min

Donosimo recept za koji vam je potrebna samo jedna posuda kako bi sjedinili sve sastojke. Gljive dobro začinite sa začinima, pecite otprilike 20 minuta i ukusan prilog je spreman.

Okruglice od tune
(11)
40min

Vrlo jednostavne za pripremiti, ove okruglice zadovoljit će i najveće izbirljivce među vama. Nenametljivog su okusa, a jednako sočne kao i klasične mesne okruglice. Odlične su kao međuobrok, a kao glavno jelo možete ih kombinirati uz gotovo sve.

Mesne okruglice u tijestu
(10)
35min

Ukusne mesne okruglice ušuškane u mekano tijesto koje obožavaju i stari i mladi. Jednostavne su za napraviti, a odlične u kombinaciji s marinarom od rajčice.

Jednostavni čokoladni mousse
(10)
10min

Ovaj nevjerojatno kremasti mousse od čokolade, ne samo da je ukusan, već je i zdrav! Zbog niskog udjela ugljikohidrata izvrstan je za one koji paze na njihov unos, a ne mogu bez čokolade.

Piletina u špeku
(10)
50min

Za ovaj recept potrebno vam je samo 4 sastojka i vruća pećnica. Meso je punjeno krem sirom i vlascem te omotano slaninom. Poslužiti možete uz kuhani krumpir i zelenu salatu.

Pljeskavice sa sirom i šampinjonima
(9)
30min

Sočne pljeskavice od piletine i šampinjona punjene su polutvrdim sirom i pečene na grill tavi. Poslužite ih uz salatu i prilog po izboru.

Piletina punjena senfom
(9)
30min

Ova piletina punjena senfom zamotana u slaninu čini odličan spoj okusa, a gotova je za samo 30 minuta!

Krekeri od parmezana sa sjemenkama
(8)
30min

Ovi ukusni, hrskavi krekeri izvrsna su grickalica i predjelo s niskim udjelom ugljikohidrata. Glavni sastojak je parmezan koji smo začinili s lukom, češnjakom, sezamom i makom.

Zobeni keksi s jagodama i čokoladom
(8)
25min

Donosimo vam slatki recept za koji vam treba samo 5 sastojaka i manje od pola sata za pripremu. Mekani i ukusni zobeni keksi u sebi imaju komadiće jagoda i čokolade.

Punjeni šampinjoni
(7)
50min

Šampinjone smo punili smjesom crvene paprike, luka, krušnih mrvica i začina te zapekli u pećnici. Poslužite ih kao predjelo ili prilog uz glavno jelo.

Zdraviji popečci od tikvica
(6)
30min

Iz pećnice, sa zobenim brašnom.

Ribarska lešada
(6)
1h 20min

Jednostavno jelo od ribe, povrća, vina i maslinovog ulja uz dodatak začina odličan je način kako da potrošite više vrsta ribe.

Njoki od zobenih pahuljica
(5)
48min

Zdravija verzija standardnih njoka.

Hladna juha od rajčice
(5)
1h

Hladna, osvježavajuća juha od rajčice je rješenje kako se osvježiti kroz ljeto. Poslužite je uz nasjeckan krastavac ili bruskete.

Kozice sa salsom od avokada
(5)
23min

Kozice i avokado su odlična kombinacija, a uz dodatak rajčice, maslinovog ulja i luka dobit ćete fantastično osvježavajuće predjelo. Za još bolji efekt predlažemo da jelo servirate u koži avokada koja je ostala nakon dubljenja.

Salata od šparoga i tvrdo kuhanog jaja
(5)
25min

Salata za koju trebate svježe šparoge i jaja, sol, papar, ocat i kvalitetno maslinovo ulje! Hrskave šparoge se odlično kombiniraju uz jaja, a zbog jednostavnog dresinga od ulja i octa mogla bi vam postati najdraža salata. Poslužite je kao predjelo ili prilog uz jelo po želji.

Index kuhinja

Znate li što zapravo znače oznake na jajima? Evo koja je najbolje kupiti

Znate li što zapravo znače oznake na jajima? Evo koja je najbolje kupiti

SIGURNO ste primijetili da su kupovna jaja označena. Evo što sve te oznake zapravo znače i kako odabrati najbolja jaja.
Imamo recept za slatka i meka brioche burger peciva, bolja od onih u restoranima

Imamo recept za slatka i meka brioche burger peciva, bolja od onih u restoranima

NEMA boljeg načina da podignete svoj domaći burger na višu razinu od korištenja svježe pečenih, mekanih brioche peciva.
FOTO Znate li koja je ovo slastica sa slike? Na Fejsu je dobila hrpu pohvala

FOTO Znate li koja je ovo slastica sa slike? Na Fejsu je dobila hrpu pohvala

NAŠA čitateljica objavila je fotografije baklave koja izgleda kao da je stigla ravno iz vitrine vrhunske slastičarnice.