Piletina u špeku

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Piletina u špeku by Shutterstock Shutterstock
Za ovaj recept potrebno vam je samo 4 sastojka i vruća pećnica. Meso je punjeno krem sirom i vlascem te omotano slaninom. Poslužiti možete uz kuhani krumpir i zelenu salatu.

Sastojci

Broj porcija
4
900 gpilećih prsa (bez kože, bez kostiju)
230 gkrem sira, omekšalog
1 žlicavlasca, nasjeckanog
12 kriškislanine

Priprema

1 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.


2 Prepecite slaninu

U tavi na srednje jakoj vatri prepecite slaninu te ju stavljajte na tanjur obložen papirom za pečenje.


3 Sjedinite sir i vlasac

U manjoj posudi sjedinite krem sir i vlasac te ostavite sa strane.


4 Istucite pileća prsa

U vrećicu sa zatvaračem stavite pileća prsa te ih istucite batom za meso.


5 Nadjenite meso

Žlicom izgrabite smjesu s krem sirom i stavite ju na sredinu mesa, ostavljajući malo razmaka od rubova.


6 Napravite roladice

Počevši od manjeg kraja, zarolajte pileća prsa, omotajte s 3 kriške slanine i učvrstite čačkalicom. Ponovite s ostatkom sastojaka.


7 Pecite

Meso stavite u pećnicu i pecite 30 minuta.


8 Poslužite

Ako želite, pospite s još malo vlasca i poslužite.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
727 kcal
Proteini
59 g
Masnoće
51 g
Ugljikohidrati
3 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.