Zobeni keksi s jagodama i čokoladom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Zobeni keksi s jagodama i čokoladom
Donosimo vam slatki recept za koji vam treba samo 5 sastojaka i manje od pola sata za pripremu. Mekani i ukusni zobeni keksi u sebi imaju komadiće jagoda i čokolade.

Sastojci

Broj porcija
4
180 gzobenih pahuljica
2 većebanane
30 gjagoda
120 gkikiriki maslaca
40 gnarezane čokolade, bez šećera

Priprema

1Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva i lim za pečenje obložite papirom za pečenje. 


2Pripremite voće

Banane ogulite i u posudi zgnječite vilicom, a jagode operite, očistite i narežite na manje komade. 


3Sjedinite sastojke

U većoj posudi promiješajte i sjedinite zobene pahuljice, zgnječene banane, narezane jagode i kikiriki maslac. Nakon što ste sjedinili sastojke, umiješajte i komadiće narezane čokolade. 


4Oblikujte

Rukama formirajte 16 malih kuglica i poslažite ih na pripremljeni lim za pečenje. Lagano, prstima, pritisnite svaku kuglicu. 


5Pecite

Stavite u pećnicu na 12 do 15 minuta ili dok keksi ne dobiju lagano zlatnu boju po rubovima. 


6Poslužite

Izvadite iz pećnice, kratko ohladite na limu za pečenje, pa ih prebacite na tanjur za serviranje i ostavite da se ohlade u potpunosti. 

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
98 kcal
Proteini
3 g
Masnoće
5 g
Ugljikohidrati
12 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.