Gljive iz pećnice

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Gljive iz pećnice
Donosimo recept za koji vam je potrebna samo jedna posuda kako bi sjedinili sve sastojke. Gljive dobro začinite sa začinima, pecite otprilike 20 minuta i ukusan prilog je spreman.

Sastojci

Broj porcija
4
900 ggljiva
1 žlicaulja
3 žlicebalzamičnog octa
2 žlicesojinog umaka
3 češnjačešnja, nasjeckana
½ žličicetimijana, nasjeckanog
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu

Priprema

1 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.


2 Sjedinite sastojke

U posudi sjedinite ulje, balzamični ocat, sojin umak, češnjak, timijan, sol i papar te umiješajte gljive. 


3 Pecite

Nadjevene gljive raširite na lim za pečenje te ih pecite u zagrijanoj pećnici 20-ak minuta dok ne omekšaju. Na pola vremena, nakon 10-ak minuta, gljive malo izmiješajte te ih nastavite peći.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
89 kcal
Proteini
7.8 g
Masnoće
4.1 g
Ugljikohidrati
9 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.