Piletina s pestom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Piletina s pestom by Shutterstock Shutterstock
Ovo je jelo siromašno ugljikohidratima, a izuzetno kremasto i bogatog okusa. Piletinu možete zapeći na grill tavi (ili roštilju) ili u pećnici.

Sastojci

Broj porcija
4
1 kg filea pilećih prsa
130 gdomaćeg ili kupovnog pesta od bosiljka
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
500 gcherry rajčica

Priprema

1 Začinite piletinu

Piletinu uvaljajte u pesto sa svake strane (otprilike 2 žlice pesta na svaki filet). Po želji začinite sa soli i paprom.


Grill


Zagrijte grill, grill tavu ili običnu tavu na srednje jakoj vatri. Pecite piletinu sa svake strane 5 do 6 minuta. Prebacite na zagrijani tanjur. Popržite rajčice dok ne omekšaju i poprime smeđu boju. Nadjenite piletinu s još malo pesta i poslužite s rajčicama. 


Pećnica


Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva te lim za pečenje obložite aluminijskom folijom ili papirom za pečenje. Nadjevenu piletinu ubacite u lim za pečenje, pecite 30 minuta pa ubacite rajčice u lim s piletinom. Pecite još 20 minuta dok se piletina u potpunosti ne ispeče.


Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
557 kcal
Proteini
49.6 g
Masnoće
39.9 g
Ugljikohidrati
2.2 g
Kolesterol
144 mg
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.