U duboku čašu ili posudu za miksanje ulijte mlijeko, sol i papar te dobro pomiješajte.
Dodajte vlasac i počnite miksati štapnim mikserom postepeno dodavajući maslinovo ulje dok ne dobijete gustu smjesu nalik majonezi. Prebacite smjesu u slastičarsku vrećicu i ostavite 30 minuta u hladnjaku.
Pasterizirani žumanjak (ako nemate kupljenih mozete ih ugrijat do 60 stupnjeva) dobro pomiješajte i stavite u duboko zamrzavanje na 1 sat.
Izvadite ga iz zamrzivača i ostavite da se odmrzne. Jednom kad se odmrzne dobit ćete kremastu konzistenciju. Stavite ga u slastičarsku vrećicu da bude spreman za dekoriranje tanjura.
Ramstek dobro očistite od žilica, pa usitnite na kockice od otprilike 5 mm. Nasjeckano meso stavite u posudu, dodajte vinski ocat ,sol i papar te dobro pomiješajte. Ostavite u hladnjaku 30 minuta.
Na tavu stavite malo ulja, sitno nasjeckani luk i šećer. Kuhajte na laganoj vatri 20
minuta uz povremeno miješanje.
Na plitki tanjur postavite kalup željenog oblika u koji rasporedite meso. Snažno pritisnite prstima kako bi ostalo kompaktno.
Dekorirajte karameliziranim lukom, mousseom od žumanjka , majonezom od maslinovog ulja i sezonskim aromatičnim biljem.