Krekeri od parmezana sa sjemenkama

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Krekeri od parmezana sa sjemenkama  by youtube
Krekeri od parmezana sa sjemenkama  by Shutterstock Shutterstock
Ovi ukusni, hrskavi krekeri izvrsna su grickalica i predjelo s niskim udjelom ugljikohidrata. Glavni sastojak je parmezan koji smo začinili s lukom, češnjakom, sezamom i makom.

Sastojci

Broj porcija
9
60 gsvježe naribanog parmezana, koristite ribež s većim rupama
¾ žličicesezama
¾ žličiceluka u granulama
¾ žličicečešnjaka u granulama
¾ žličicemaka

Priprema

1 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.


2 Oblikujte krekere

Po dvije žlice naribanog sira (oblikujući krug prstima) stavljajte na papir za pečenje (po mogućnosti silikonski) ostavljajući malo razmaka jer će se sir topiti pa da vam se krekeri ne spoje.


3 Pecite

Krekere stavite u pećnicu, a za to vrijeme dok se peku, u manjoj posudi sjedinite luk, češnjak, sezam i mak. Nakon 3 minute pečenja, krekere pospite sa ¾ žličice mješavine. Pecite još 5 minuta dok ne postanu zlatni i hrskavi.


4 Ohladite

Prije posluživanja ohladite.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
66 kcal
Proteini
5.5 g
Masnoće
4.5 g
Ugljikohidrati
1.5 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.