Ako ste intolerantni na protein gluten, to ne znači da ne možete ukusno jesti!
Zbog dijabetesa sam odlučila promjeniti prehranu i tako je nastalo mnogo recepata koje dijelim na blogu "Hrana bez grijeha" . Čokoladni tart ne sadrži brašno, vrlo je jednostavan i zdrav.
Jednostavan i zdrav, a ukusan! U ovim sladoledima na štapiću uživat će djeca, ali i odrasli i to bez grižnje savjesti. Treba vam samo 3 sastojka i mrvica strpljenja da se sladoled ohladi.
Iskoristite sezonu smokva i pripremite salatu s rikulom, parmezanom, pinjolima i dresingom od meda i balzamičnog octa. Gorčina rikule ističe slatkoću smokve i čini ovu salatu nezaobilaznom za kraj ljeta.
Za ovaj dekadentni čokoladni raj možemo reći da je zapravo brownie prerušen u tortu. Tako sočna bogatog okusa zasigurno bi se trebala naći na popisu svakog čokoladoljupca.
Ako imate Tik Tok onda znate da su ovi keksići preplavili društvene mreže. Priprema je gotova za svega 5 minuta, a kao rezultat ćete dobiti mekane veganske keksiće. Po želji maslac od indijskih oraščića zamijenite bademovim ili kikiriki maslacem te dodajte orašaste plodove po želji.
Ovi ukusni, hrskavi krekeri izvrsna su grickalica i predjelo s niskim udjelom ugljikohidrata. Glavni sastojak je parmezan koji smo začinili s lukom, češnjakom, sezamom i makom.
Jednostavno jelo od ribe, povrća, vina i maslinovog ulja uz dodatak začina odličan je način kako da potrošite više vrsta ribe.
Osvježavajuć spoj jagoda, jogurta, biljnog mlijeka i vanilije odlična je ideja za doručak ili zdrav međuobrok.
Osim što su dinja i borovnica odlična kombinacija boja, još su bolja kombinacija okusa! Uz dodatak mente i meda od kadulje ovo će vam postati omiljen ljetni desert.
Sušene smokve su lako nabavljiva namirnica na našem tržištu, pa zašto ne bi probali ovu verziju kuhanih sušenih smokva u prošeku i narančinom soku. Možete ih poslužiti odmah, ali garantiram da su jednako ukusne i ohlađene.
S ovim jednostavnim desertom ćete oduševiti goste, a tako je brz i jednostavan za pripremu. Jogurt će svakom zalogaju dati svježinu, a sirup od bazge slatkoću.
Kozice i avokado su odlična kombinacija, a uz dodatak rajčice, maslinovog ulja i luka dobit ćete fantastično osvježavajuće predjelo. Za još bolji efekt predlažemo da jelo servirate u koži avokada koja je ostala nakon dubljenja.
Verzija voćne salate od kivija začinjene s đumbirom, sušenim marelicama i sirupom od agave koja je najbolja dobro ohlađena.
Što je bolje od ohlađene lubenice kad se podignu ljetne temperature? Imam verziju s bosiljkom i mentom zbog kojih će vas ovaj desert dodatno osvježiti.
Hladna, osvježavajuća juha od rajčice je rješenje kako se osvježiti kroz ljeto. Poslužite je uz nasjeckan krastavac ili bruskete.
Ovi kotleti punjeni su pršutom, mozzarellom i mladim špinatom, a zatim posipani začinjenim mrvicama i češnjakom što im daje dašak talijanskog okusa!
Ova okrepljujuća juha puna vitamina jednostavna je za pripremu. Kuhano povrće usitnite štapnim mikserom i završite juhu uz dodatak soka od naranče koji će dati posebnu aromu.
Kombinacija sočne pečene piletine, kuhanih mahuna i dresinga na bazi senfa i meda. Za još ukusniju salatu mahune skuhajte da ostanu al dente.
Jednostavno ličko jelo čiji je glavno sastojak krumpir. Krumpiri se prvo dobro operu i osuše, zatim se prerežu na pola, posole i ispeku u pećnici. Pole su posebno popularne u zimi uz dodatak kriške slanine prije pečenja koja daje dodatnu aromu.