Bez glutena

Ako ste intolerantni na protein gluten, to ne znači da ne možete ukusno jesti!

Bez glutena
Sladoled od malina
(13)
15min

Jednostavan i zdrav, a ukusan! U ovim sladoledima na štapiću uživat će djeca, ali i odrasli i to bez grižnje savjesti. Treba vam samo 3 sastojka i mrvica strpljenja da se sladoled ohladi.

Čokoladni tart bez brašna
(13)
35min

Zbog dijabetesa sam odlučila promjeniti prehranu i tako je nastalo mnogo recepata koje dijelim na blogu "Hrana bez grijeha" . Čokoladni tart ne sadrži brašno, vrlo je jednostavan i zdrav.

Salata sa svježim smokvama i rikulom
(12)
10min

Iskoristite sezonu smokva i pripremite salatu s rikulom, parmezanom, pinjolima i dresingom od meda i balzamičnog octa. Gorčina rikule ističe slatkoću smokve i čini ovu salatu nezaobilaznom za kraj ljeta.

Čokoladna poslastica bez brašna
(11)
55min

Za ovaj dekadentni čokoladni raj možemo reći da je zapravo brownie prerušen u tortu. Tako sočna bogatog okusa zasigurno bi se trebala naći na popisu svakog čokoladoljupca.

Keksi sa slanutkom i komadićima čokolade
(10)
20min

Ako imate Tik Tok onda znate da su ovi keksići preplavili društvene mreže. Priprema je gotova za svega 5 minuta, a kao rezultat ćete dobiti mekane veganske keksiće. Po želji maslac od indijskih oraščića zamijenite bademovim ili kikiriki maslacem te dodajte orašaste plodove po želji.

Krekeri od parmezana sa sjemenkama
(8)
30min

Ovi ukusni, hrskavi krekeri izvrsna su grickalica i predjelo s niskim udjelom ugljikohidrata. Glavni sastojak je parmezan koji smo začinili s lukom, češnjakom, sezamom i makom.

Ribarska lešada
(6)
1h 20min

Jednostavno jelo od ribe, povrća, vina i maslinovog ulja uz dodatak začina odličan je način kako da potrošite više vrsta ribe.

Zdraviji popečci od tikvica
(6)
30min

Iz pećnice, sa zobenim brašnom.

Smoothie s jagodama i vanilijom
(6)
5min

Osvježavajuć spoj jagoda, jogurta, biljnog mlijeka i vanilije odlična je ideja za doručak ili zdrav međuobrok.

Dinja sa svježom mentom i borovnicama
(5)
10min

Osim što su dinja i borovnica odlična kombinacija boja, još su bolja kombinacija okusa! Uz dodatak mente i meda od kadulje ovo će vam postati omiljen ljetni desert.

Sušene smokve s prošekom, medom i cimetom
(5)
20min

Sušene smokve su lako nabavljiva namirnica na našem tržištu, pa zašto ne bi probali ovu verziju kuhanih sušenih smokva u prošeku i narančinom soku. Možete ih poslužiti odmah, ali garantiram da su jednako ukusne i ohlađene.

Višnje s tekućim jogurtom, timijanom i sirupom od bazge
(5)
5min

S ovim jednostavnim desertom ćete oduševiti goste, a tako je brz i jednostavan za pripremu. Jogurt će svakom zalogaju dati svježinu, a sirup od bazge slatkoću.

Kozice sa salsom od avokada
(5)
23min

Kozice i avokado su odlična kombinacija, a uz dodatak rajčice, maslinovog ulja i luka dobit ćete fantastično osvježavajuće predjelo. Za još bolji efekt predlažemo da jelo servirate u koži avokada koja je ostala nakon dubljenja.

Kivi s đumbirom, sušenim marelicama i agava sirupom
(5)
5min

Verzija voćne salate od kivija začinjene s đumbirom, sušenim marelicama i sirupom od agave koja je najbolja dobro ohlađena.

Kocke lubenice s bosiljkom, limetom i melisom
(5)
5min

Što je bolje od ohlađene lubenice kad se podignu ljetne temperature? Imam verziju s bosiljkom i mentom zbog kojih će vas ovaj desert dodatno osvježiti.

Hladna juha od rajčice
(5)
1h

Hladna, osvježavajuća juha od rajčice je rješenje kako se osvježiti kroz ljeto. Poslužite je uz nasjeckan krastavac ili bruskete.

Svinjski kotleti punjeni pršutom i mozzarellom
(5)
30min

Ovi kotleti punjeni su pršutom, mozzarellom i mladim špinatom, a zatim posipani začinjenim mrvicama i češnjakom što im daje dašak talijanskog okusa!

Salata od pilećih prsa s dresingom od meda, narančinog soka i senfa s mahunama
(5)
40min

Kombinacija sočne pečene piletine, kuhanih mahuna i dresinga na bazi senfa i meda. Za još ukusniju salatu mahune skuhajte da ostanu al dente.

Ličke pole
(5)
50min

Jednostavno ličko jelo čiji je glavno sastojak krumpir. Krumpiri se prvo dobro operu i osuše, zatim se prerežu na pola, posole i ispeku u pećnici. Pole su posebno popularne u zimi uz dodatak kriške slanine prije pečenja koja daje dodatnu aromu.

Salata od šparoga i tvrdo kuhanog jaja
(5)
25min

Salata za koju trebate svježe šparoge i jaja, sol, papar, ocat i kvalitetno maslinovo ulje! Hrskave šparoge se odlično kombiniraju uz jaja, a zbog jednostavnog dresinga od ulja i octa mogla bi vam postati najdraža salata. Poslužite je kao predjelo ili prilog uz jelo po želji.

Index kuhinja

Marco Pierre White: Toalet u restoranu zna dobiti više pažnje nego jelo na tanjuru

Marco Pierre White: Toalet u restoranu zna dobiti više pažnje nego jelo na tanjuru

PRVI DAN ovogodišnjeg Weekend Food Festivala, koji se ovog vikenda održava u Rovinju, obilježio je panel na kojem je chef Mate Janković razgovarao s jednim od najpoznatijih i najutjecajnijih chefova na svijetu Marcom Pierreom Whiteom.
Kad kupujete jagode, obratite pozornost na nekoliko stvari

Kad kupujete jagode, obratite pozornost na nekoliko stvari

JAGODE su pravi vjesnik proljeća i volimo ih imati kod kuće, no poznate su po tome i da se brzo kvare. Evo na što treba obratiti pozornost, od kupnje do čuvanja kod kuće, jer neke stvari radimo pogrešno.
Škampi 28 €, lignje 22 €... Evo kakve nas cijene čekaju ovog ljeta na moru

Škampi 28 €, lignje 22 €... Evo kakve nas cijene čekaju ovog ljeta na moru

SUNČANI vikend iskoristili smo za kratko putovanje do Rovinja. Prošetali smo gradom i provjerili kako se kreću cijene u restoranima - evo koliko ćete morati izdvojiti za meso, tjesteninu ili ribu.