Čokoladna poslastica bez brašna

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladna poslastica bez brašna by youtube
Čokoladna poslastica bez brašna
Za ovaj dekadentni čokoladni raj možemo reći da je zapravo brownie prerušen u tortu. Tako sočna bogatog okusa zasigurno bi se trebala naći na popisu svakog čokoladoljupca.

Sastojci

Broj porcija
10
170 g maslaca
340 g čokolade za kuhanje
6 većih jaja
1 žlica ekstrakta vanilije
30 g kakaa
¾ žličice soli
200 g šećera

Priprema

1 Pripremite kalup za tortu

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva te kalup za tortu promjera 23 cm namastite i pobrašnite.


2 Otopite maslac i čokoladu

U manjoj posudi na slabijoj vatri sjedinite maslac i čokoladu. Cijelo vrijeme miješajte dok se oba sastojka ne otope i fino sjedine pa sklonite s vatre.


3 Umutite žumanjke

Od pripremljenih šest jaja, odvojite četiri te u dvije veće posude odvojite žumanjke od bjelanjaka. U posudu sa žumanjcima ubacite ekstrakt vanilije, kakao, sol, preostala jaja i pola šećera (100 g).


4 Sjedinite sastojke

Dobro izmiješajte kako biste sjedinili sastojke pa ubacite pripremljenu čokoladu, ponovno dobro izmiješajte i ostavite sa strane.


5 Napravite snijeg od bjelanjaka

Koristeći mikser, od bjelanjaka napravite snijeg te postepeno dodavajte šećer.


6 Dodajte snijeg od bjelanjaka u smjesu

Snijeg pažljivo umiješajte u smjesu s čokoladom te dobivenu smjesu izlijte u pripremljeni kalup za tortu i zagladite špatulom.


7 Pecite

Ubacite u pećnicu te pecite 35 do 40 minuta. Znat ćete da je torta gotova kada površina u sredini torte malo popuca, a zabodena čačkalica izađe čista i suha.


8 Poslužite

Prije posluživanja ostavite da se u potpunosti ohladi pa ju pospite kakaom ili šećerom u prahu, a možete ju i nadjenuti tučenim vrhnjem i bobičastim voćem.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.