Ribana mrkva s grožđicama, javorovim sirupom i limunovim sokom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
10min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Ribana mrkva s grožđicama, javorovim sirupom i limunovim sokom by Shutterstock Shutterstock

Desert inspiriran tortom od mrkve, za kojeg ne trebate paliti pećnicu. Naribanu mrkvu zasladite javorovim sirupom, ohladite i poslužite.


Sastojci

Broj porcija
1
100 gmrkve šećerke, očišćene
1 žlicazlatnih grožđica (sultanas)
2 žlicejavorovog sirupa

Priprema

1 Naribajte mrkvu

Mrkvu naribajte na krupni ribež te dodajte grožđice. 


2 Zalijte sirupom

Zalijte limunovim sokom i javorovim sirupom te promiješajte. Dobro ohladite i poslužite.

Mate Janković
Mate Janković
Chef