Kocke lubenice s bosiljkom, limetom i melisom

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
5min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Kocke lubenice s bosiljkom, limetom i melisom by Shutterstock Shutterstock

Što je bolje od ohlađene lubenice kad se podignu ljetne temperature? Imam verziju s bosiljkom i mentom zbog kojih će vas ovaj desert dodatno osvježiti.

Sastojci

Broj porcija
1
150 glubenice, izrezane na kocke 1,5 cm x 1,5 cm
4 lista bosiljka
Sok jedne limete
1 žlicasirupa od agave
5 listova svježe melise (ako nema melise, može i menta)

Priprema

1 Pomiješajte sastojke

Narezanu lubenicu dobro ohladite, dodajte joj sjeckanu melisu i bosiljak, sok od limete i žlicu sirupa od agave. 


2 Ohladite i poslužite

Dobro ohladite prije posluživanja. Po potrebi možete poslužiti uz smrznuti voćni jogurt s nižim postotkom mliječne masnoće.

Mate Janković
Mate Janković
Chef