Lubenica

Lubenica je sočno i slatko, ljetno voće prepoznatljivo po svojoj veličini i sočnom mesu. Odličan izbor za hidrataciju, niskokalorična je iako izrazito slatka, a najčešće se konzumira svježa, dodaje se u voćne salate, sokovie smoothieje, a može se koristiti i za sorbet.

Lubenica
Recepti
Kocke lubenice s bosiljkom, limetom i melisom
(5)
5min

Što je bolje od ohlađene lubenice kad se podignu ljetne temperature? Imam verziju s bosiljkom i mentom zbog kojih će vas ovaj desert dodatno osvježiti.

Slatko od lubenice
(8)
1h 35min

Nakon što se zasladite crvenim dijelom lubenice, koru nemojte baciti. Pripremite slatko od lubenice.

Sorbet od lubenice
(5)
15min

Ukusna i osvježavajuća slastica od omiljenog ljetnog voća- lubenice.

Salata s lubenicom i feta sirom
(5)
15min

Lubenica zapravo daje odličan okus salatama, obavezno isprobajte ovaj recept za osvježavajuću ljetnu salatu.

Grilana lubenica
(6)
13min

Sezona lubenica je počela, a zašto je ove godine ne bi bacili na grill?

Index kuhinja

Žena pokazala kako peče kokice, kritiziraju je: "Ovo je najnezdraviji način"

Žena pokazala kako peče kokice, kritiziraju je: "Ovo je najnezdraviji način"

TURSKA food blogerica Buse Zeynep na svom Instagramu i YouTubeu svakog dana objavljuje recepte za razna jela - od onih jednostavnih do onih malo kompliciranijih, od slastica do slanih jela, a nedavno je objavila video u kojemu je pokazala kako radi kokice.
Jeste li već probali ovo voće? Sada mu je sezona, a odličan je dodatak slasticama

Jeste li već probali ovo voće? Sada mu je sezona, a odličan je dodatak slasticama

JESTE LI čuli za mušmule? Ovo voće karakteristično je za naše Primorje i Dalmaciju, a često ga nazivaju i "zaboravljenim voćem", jer su mušmule bile popularnije u prošlim vremenima. Uzgajale su se još u doba starih Grka i Rimljana, a zbog njihovih bijelih cvjetova često su uzgajane kao lijep ukras u vrtu.
Mario Mandarić u Zagrebu otvara bistro, s francuskom hranom i pristupačnim cijenama

Mario Mandarić u Zagrebu otvara bistro, s francuskom hranom i pristupačnim cijenama

MARIO Mandarić, chef zagrebačkog restorana Noel, donedavno jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom, u petak 18. listopada u Zagrebu otvara Bistro 96.