Sušene smokve s prošekom, medom i cimetom

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Sušene smokve s prošekom, medom i cimetom by Shutterstock Shutterstock

Sušene smokve su lako nabavljiva namirnica na našem tržištu, pa zašto ne bi probali ovu verziju kuhanih sušenih smokva u prošeku i narančinom soku. Možete ih poslužiti odmah, ali garantiram da su jednako ukusne i ohlađene.

Sastojci

Broj porcija
1
80 gsušenih smokvi, prepolovljenih, bez peteljke
50 mlprošeka
50 mlsvježe iscijeđenog narančinog soka
1 žlicameda od kadulje
prstohvat cimeta

Priprema

1 Zakuhajte med

U zagrijan lonac stavite med i miješajte dok se ne zagrije. 


2 Kuhajte smokve

Dodajte smokve i prošek te kuhajte dok alkohol iz prošeka ne iskuha. Dodajte narančin sok i cimet te kuhajte dok smokve ne omekšaju. Poslužite.

Mate Janković
Mate Janković
Chef