Svinjski kotleti punjeni pršutom i mozzarellom

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Svinjski kotleti punjeni pršutom i mozzarellom by Shutterstock Shutterstock

Ovi kotleti punjeni su pršutom, mozzarellom i mladim špinatom, a zatim posipani začinjenim mrvicama i češnjakom što im daje dašak talijanskog okusa!

Sastojci

Broj porcija
4
4svinjska kotleta
2 žlicezačinjenih krušnih mrvica (mrvice sa začinskim biljem po ukusu)
2 kriške mozzarelle, prerezane na pola
2 kriške pršuta, prerezanog na pola
1 češanj češnjaka, protisnutog
1 žličicasoli
Crni papar, po ukusu
Maslinovo ulje

Priprema

1 Pripremite svinjetinu

Zagrijte pećnicu na 215 stupnjeva. Kroz sredinu svinjskih kotlete izrežite duboki džep ostavljajući strane zatvorene. Svaki kotlet nadjenite s pola kriške pršuta, pola kriške sira i tri listića špinata. Obje strane kotleta začinite solju i paprom, a zatim stavite na lim za pečenje. Na vrh stavite protisnuti češnjak i krušne mrvice.


2 Pecite

Svinjske kotlete pecite 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.


3 Poslužite

Poslužite toplo uz prilog i salatu po izboru.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
235 kcal
Proteini
36 g
Masnoće
8.5 g
Ugljikohidrati
2.5 g
Kolesterol
104 mg
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.