Ličke pole

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Ličke pole by Shutterstock Shutterstock

Jednostavno ličko jelo čiji je glavno sastojak krumpir. Krumpiri se prvo dobro operu i osuše, zatim se prerežu na pola, posole i ispeku u pećnici. Pole su posebno popularne u zimi uz dodatak kriške slanine prije pečenja koja daje dodatnu aromu.

Sastojci

Broj porcija
4
1 kgličkih krumpira
sitna sol, po želji
200 gsušene slanine

Priprema

1 Zagrijte pećnicu 

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.


2 Prepolovite krumpir

Krumpir dobro operite i osušite kuhinjskim ubrusom. Prerežite ga na pola i posolite. Posložite na lim za pečenje korom okrenutom prema dolje. 


3 Ispecite pole

Lim za pečenje stavite u zagrijanu pećnicu, na svaku polovicu krumpira stavite malu šnitu slanine, pričvrstite čačkalicom ako je potrebno i pecite oko 40 minuta. Krumpir je gotov kad se na gornjem dijelu krumpira napravila korica, a krumpir je omekanio. 


4 Poslužite

Pole poslužite same ili uz kobasice, češnjak, sir i vrhnje ili ajvar.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.