Tjestenina s kupusom

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Tjestenina s kupusom by Shutterstock Shutterstock

Tradicionalno jelo sa samo 3 sastojka koje nas vraća u djetinjstvo. Upotrijebite svoj omiljeni oblik tjestenine te poslužite kao samostalno jelo ili prilog mesu.

Sastojci

Broj porcija
6
500 gtjestenine
1 glavicasvježeg kupusa, nasjeckanog na kocke
1 žličicasoli
2 žliceulja ili svinjska mast, za prženje
papar, po ukusu

Priprema

1 Skuhajte tjesteninu

Prokuhajte veliki lonac lagano posoljene vode. Dodajte tjesteninu i kuhajte 8 do 10 minuta ili dok ne postane al dente. Ocijedite i ostavite sa strane.


2 Pripremite kupus

U međuvremenu, u veliku posudu na jakoj vatri dodajte kupus i sol te poklopite. Povremeno promiješajte da se ravnomjerno skuha. Kuhajte s poklopcem 10 minuta ili dok kupus ne omekša i pusti vodu.


Skinite poklopac i nastavite kuhati daljnjih 10 minuta uz povremeno miješanje. Dodajte ulje ili svinjsku mast te dobro promiješajte.


Pripazite da nastavite s miješanjem i da se ne lijepi za dno - kuhajte daljnjih 10-15 minuta dok ne poprimi zlatnu boju.


3 Sjedinite

Gotovi kupus dodajte tjestenini i dobro promiješajte te prilagodite začine.


4 Poslužite

Poslužite toplo, a ako želite posipajte preprženim špekom.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
290 kcal
Proteini
8 g
Masnoće
13 g
Ugljikohidrati
38 g
Kolesterol
0 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.