Đuveč

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Đuveč by Shutterstock Shutterstock

Jelo koje je jednako fino u mesnoj i bezmesnoj verziji. Ovo je varijanta rižota kojeg svi volimo zbog jednostavne pripreme i okusa koji nas podsjeća na djetinjstvo.

Sastojci

Broj porcija
4
50 mlmaslinovog ulja
1 glavica luka
2crvene paprike
1zelena paprika
300 gmrkve
4rajčice
200 mlumaka od rajčice
200 griže
500 mlpovrtnog temeljca
1 žličicasoli
½ žličicepapra

Priprema

1 Nasjeckajte povrće

Luk očistite i sitno nasjeckajte. Operite rajčice i paprike, a mrkvu ogulite. Nasjeckajte paprike na trakice širine 5 mm.


Mrkvu nasjeckajte na kolutiće. Rajčicu prepolovite i po želji ogulite te nasjeckajte na sitne kockice. 


2 Pržite luk

Stavite veći lonac na srednje jaku vatru i dodajte ulje. Na zagrijano ulje dodajte luk i smanjite vatru. Pržite luk 5 minuta, dok ne postane zlato smeđe boje. 


3 Dodajte ostale sastojke

Dodajte mrkvu i papriku te pirjajte 5 minuta. Ubacite rižu i dinstajte 2 minute dok ne postane staklasta. Ubacite rajčicu i umak od rajčice.


Začinite soli i paprom te kuhajte uz dolijevanje temeljca oko 15-18 minuta uz miješanje. Probajte jelo, po potrebi začinite i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.