Domaći mlinci

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Domaći mlinci by Shutterstock Shutterstock

Naučite kako na jednostavan način pripremiti domaće mlince. Savršeni su kao prilog uz pečeno meso.

Sastojci

Broj porcija
6
500 gglatkog brašna
1 žličicasoli
200 mlmlake vode
2jaja

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Sve sastojke stavite u veću zdjelu i zamijesite glatko tijesto.


Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva zajedno s limom za pečenje na kojem ćete peći mlince.


Ako imate mogućnost, pecite ih na šporetu na drva, tada su najfiniji.


2 Ispecite mlince

Podijelite tijesto na 10 dijelova i svaki razvaljajte na veličinu 30×30 cm. Lim za pečenje izvadite iz pećnice.


Mlinac oprezno prebacite na lim i vratite u pećnicu na 5-6 minuta.


Mlinci trebaju biti svijetle boje s tamnim točkama. Gotov mlinac stavite na krpu kako bi se ohladio, a postupak ponovite s ostatkom.


3 Pripremite mlince

Mlince natrgajte na komade veličine po želji i prelijte ih vrelom vodom. Začinite masnoćom od pečenja i poslužite.

Napomena

Ovako pripremljeni mlinci mogu stajati do 2 tjedna u hermetički zatvorenoj posudi.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.