Prvo razlomite cvjetaču na manje komade i operite.
Potom ih stavite u posoljenu vodu te kuhajte 10 minuta, važno je da ne omekšaju previše.
U međuvremenu pripremiti tri tanjura. U prvi stavite brašno, u drugom izmutite jaja, mlijeko, malo soli i papra. U posljednji tanjur stavite krušne mrvice.
Komade kuhane cvjetače stavite u brašno, smjesu od jaja te krušne mrvice.
Na srednje jakoj vatri na zagrijanom ulju pržite panirane komade cvjetače do zlatne boje. Izvadite na tanjur s kuhinjskim papirom da upije ulje.
Ako koristite fritezu na vrući zrak (air fryer) trebat će vam puno manje ulja, tek par žlica. Upalite je da se zagrije na 200 stupnjeva.
Posudu za prženje na vrući zrak premažite s malo ulja, tek toliko da se ništa ne zalijepi i u jednom sloju stavite komade panirane cvjetače.
Svaki komad još malo nauljite (najbolje bočicom s raspršivačem) i pržite na vrući zrak oko 5 minuta. Okrenite i pržite još 5 minuta.