Pohana cvjetača

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Pohana cvjetača by Shutterstock Shutterstock

Ovaj ukusni prilog možete poslužiti uz omiljeno mesno jelo i umak, a priprema je zapravo klasično pohanje.

Sastojci

Broj porcija
8
200 gglatkog brašna
200 gkrušnih mrvica
2jaja
200 mlmlijeka
1 lsuncokretovog ulja za prženje
sol, papar

Priprema

1Pripremite cvjetaču

Prvo razlomite cvjetaču na manje komade i operite.


Potom ih stavite u posoljenu vodu te kuhajte 10 minuta, važno je da ne omekšaju previše.


2Panirajte

U međuvremenu pripremiti tri tanjura. U prvi stavite brašno, u drugom izmutite jaja, mlijeko, malo soli i papra. U posljednji tanjur stavite krušne mrvice.


Komade kuhane cvjetače stavite u brašno, smjesu od jaja te krušne mrvice.


3Pržite u dubokom ulju

Na srednje jakoj vatri na zagrijanom ulju pržite panirane komade cvjetače do zlatne boje. Izvadite na tanjur s kuhinjskim papirom da upije ulje. 


4 ili u fritezi na vrući zrak

Ako koristite fritezu na vrući zrak (air fryer) trebat će vam puno manje ulja, tek par žlica. Upalite je da se zagrije na 200 stupnjeva.


Posudu za prženje na vrući zrak premažite s malo ulja, tek toliko da se ništa ne zalijepi i u jednom sloju stavite komade panirane cvjetače.


Svaki komad još malo nauljite (najbolje bočicom s raspršivačem) i pržite na vrući zrak oko 5 minuta. Okrenite i pržite još 5 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.