Ratatouille

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Ratatouille by Izvor: Shutterstock Izvor: Shutterstock

Ratatouille je francusko seosko jelo, podrijetlom iz Provanse koje obvezno trebate probati. Patlidžani, rajčice, tikve i tikvice u umaku - prefino.

Sastojci

Broj porcija
8

Umak

2 žlicemaslinovog ulja
4 režnjačešnjaka
1crvena paprika
1žuta paprika
800 mlpasirane rajčice
10 listićabosiljka
sol, papar

Povrće

2krumpira

Priprema

Umak

1Narežite povrće

Sitno narežite luk, češnjak i paprike.


2Dinstajte

U tavu ulijte malo maslinovog ulja i zagrijte na srednje jakoj vatri.

Dinstajte povrće oko 10 minuta, dok ne omekša.


3Dodajte začine i pasiranu rajčicu

Začinite solju i paprom. Dodajte pasiranu rajčicu. Miješajte dok se svi sastojci ne spoje.


Isključite vatru i dodajte bosiljak.

Povrće

1Pripremite povrće

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Tanko narežite patlidžane, rajčice, krumpire i tikvice (na debljinu oko par mm).


2Slažite u posudu za pečenje

Na dno vatrostalne posude stavite umak, pa slažite povrće tako da sve bude izmiksano, počevši od vanjskog ruba posude za pečenje prema sredini. Posolite i popaprite.


3Pecite

Poklopite masnim papirom ili poklopcem i pecite pokriveno 40 minuta. Maknite poklopac i pecite još oko 20 minuta, dok povrće ne omekša.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.