Rajčica

Rajčice su povrće kojemu je sezona ljeti, a omiljene su u kulinarstvu zbog svoje sočnosti, slatko kiselkastog okusa koji odlično upotpunjava razna jela. Neka od popularnih jela s rajčicama su juha od rajčica, umaci, ketchup, salsa, umak Bolognese, lazanje Bolognese i razne pizze.

Rajčica
Recepti
Salata to go
(14)
15min

Salata u staklenci praktičan je način da je uzmete na posao, na faks ili gdje god idete. Sve je u jednoj posudi i nemate brige oko posebnog pakiranja dresinga.

Šopska salata
(14)
10min

Šopska salata toliko je bogata i ukusna da je često pravimo za ručak. Krastavci, paprike, rajčica, luk i slani sir kombinacija su koja paše uz gotovo svako mesno jelo. Priprema je jednostavna - samo se morate malo potruditi oko sjeckanja i začiniti je kako treba. Također pazite da salata ima dovoljno sira i da ju prekriva, kao i na to da je povrće koje koristite svježe. Na kraju ju dobro ohladite i poslužite.

Tik Tok tortilja
(12)
25min

Ovaj viralni Tik tok trend nije ni nas zaobišao, a radi se samo o lakšem načinu motanja tortilje. Ovdje su četiri vrlo jednostavna recepta za ukusne tortilje, a mogu vam poslužiti kao inspiracija za doručak, ručak, večeru i slatki desert.

Najbolji tuna-sendvič
(8)
10min

Na profilu The Succulent Bite pronašli smo video-recept za jedan jako primamljiv sendvič s tunom. Oni su ga nazvali najboljim, a moramo priznati da se upravo takvim i čini.

Najbolja Jambalaya
(7)
55min

Ova jambalaya s piletinom, škampima i kobasicom puna je živahnih i odvažnih okusa. Ovaj ukusan i jednostavan recept možete pripremiti u bilo koje doba u godini!

Ribarska lešada
(6)
1h 20min

Jednostavno jelo od ribe, povrća, vina i maslinovog ulja uz dodatak začina odličan je način kako da potrošite više vrsta ribe.

Kozice na buzaru
(6)
15min

Kozice se savršeno slažu s rajčicom, češnjakom i maslinovim uljem.Dodajte još bijelo vino i malo začina i imate zdrav obrok prepun aroma.Ovaj recept s klasičnim sastojcima mediteranske kuhinje brzo se i jednostavno sprema.

Gusta riblja juha
(5)
35min

Stjepan Vukadin iz Rogoznice, jedan od najboljih mladih kuhara na domaćoj gastro sceni novi je član žirija MasterChefa, a u nastavku nađite recept za njegovu gustu riblju juhu.

Kozice s rajčicom i palentom
(5)
40min

Aromatične pržene kozice u umaku s rajčicom i češnjakom odlično se slažu s nježnom i kremastom palentom. Poslužite ovo kao predjelo ili snack na druženju.

Quiche s čvarcima
(5)
1h 10min

Napravili smo podlogu koja nam je najbolja do sada - nećete intenzivno osjetiti čvarke, ali daju onaj prepoznatljivi slankasti okus i vjerujemo da će vam ova kombinacija biti prefina.

Pečeno pile na pivskoj boci
(5)
1h 20min

Kakva bi jesen bila bez pečenog pileta? Dok padaju jesenje kiše vrijeme je za toplo pile i krumpire.

Dinstana riža s povrćem
(5)
35min

Ovo ukusno jelo možete pripremiti vrlo brzo i poslužiti kao prilog, ali i kao samostalno jelo.

Đuveč
(14)
55min

Jelo koje je jednako fino u mesnoj i bezmesnoj verziji. Ovo je varijanta rižota kojeg svi volimo zbog jednostavne pripreme i okusa koji nas podsjeća na djetinjstvo.

Superbrza spicy tjestenina
(8)
15min

Trebaš nešto brzo, jednostavno i ukusno?! Taaa-daaa!!! (a i boje su famozne)

Punjena tikva
1h 10min

Iskoristite jesenske plodove i pripremite ukusni ručak. Za ovaj recept bit će vam biti potrebna muškatna ili butternut tikva.

Slavonska juha od graha
(14)
1h 35min

Jednostavan recept za ukusnu juhu od graha. Zaprška nije potrebna jer gustoću dobivamo pasiranjem graha u blenderu.

Patka s mlincima
(9)
2h 20min

Patka s mlincima specijalitet je koji se najčešće poslužuje u Zagorju i Međimurju, no možete ga pronaći i u ostalim dijelovima Sjeverne Hrvatske. Patka se poslužuje s domaćim mlincima koji se pripremaju od brašna i vode, a ponekad i masti i jaja. Ovo jelo često se poslužuje na obiteljskom stolu za Božić ili Uskrs.

Špageti od tikvica s umakom od mljevenog mesa
(6)
55min

Popularni zoodles, ili tjestenina od tikvica, mnogima je omiljena ljetno jelo. Riječ je o rezancima ili špagetima od tikvica koje se pripremaju od sirovih tikvica.

Španjolski umak
10min

Španjolski umak poslužite na kruhu, s krekerima ili uz pohani sir. Bademi mu daju orašasti okus, a ljuta papričica posebnu dozu ljutine. Recept je iz časopisa Svijet iz 1990. godine.

Kremasta juha od pečenih rajčica
(10)
40min

Kremasta juha od pečenih rajčica, kokosovog mlijeka i bosiljka odlična je ideja kako iskoristiti zrele domaće rajčice.

Index kuhinja

Sezona dunja još traje, na ovaj ih način maksimalno iskoristite

Sezona dunja još traje, na ovaj ih način maksimalno iskoristite

DUNJE su cijenjene zbog svojeg intenzivnog okusa, a tvrde i žute dunje možete iskoristiti na brdo načina u kulinarstvu. I trebali biste, jer im je sada sezona, a ovo su nam najdraži recepti s dunjama.
Petra Jelenić o svojim počecima: "Dali su mi borosane i rekli da čistim lignje"

Petra Jelenić o svojim počecima: "Dali su mi borosane i rekli da čistim lignje"

U Zagrebu, u dvorani Hrvatske gospodarske komore, održana je konferencija Redefining Success koja je okupila uspješne poslovne žene, većim dijelom iz svijeta gastronomije. Govorile su o svojim počecima, teškoćama i drugim iskustvima na putu do uspjeha.
Baka iz Slavonije podijelila je s nama recept za jelo kojim je hranila osmero djece

Baka iz Slavonije podijelila je s nama recept za jelo kojim je hranila osmero djece

BAKA Aga iz Valpova podijelila je s nama recept koji se u njenoj obitelji prenosi generacijama. Odgojila je osmero djece, a svima im je pripremala jela poput faširanog krumpira. Pokazala nam je kako ga priprema.