Rajčice su povrće kojemu je sezona ljeti, a omiljene su u kulinarstvu zbog svoje sočnosti, slatko kiselkastog okusa koji odlično upotpunjava razna jela. Neka od popularnih jela s rajčicama su juha od rajčica, umaci, ketchup, salsa, umak Bolognese, lazanje Bolognese i razne pizze.
Salata u staklenci praktičan je način da je uzmete na posao, na faks ili gdje god idete. Sve je u jednoj posudi i nemate brige oko posebnog pakiranja dresinga.
Šopska salata toliko je bogata i ukusna da je često pravimo za ručak. Krastavci, paprike, rajčica, luk i slani sir kombinacija su koja paše uz gotovo svako mesno jelo. Priprema je jednostavna - samo se morate malo potruditi oko sjeckanja i začiniti je kako treba. Također pazite da salata ima dovoljno sira i da ju prekriva, kao i na to da je povrće koje koristite svježe. Na kraju ju dobro ohladite i poslužite.
Ovaj viralni Tik tok trend nije ni nas zaobišao, a radi se samo o lakšem načinu motanja tortilje. Ovdje su četiri vrlo jednostavna recepta za ukusne tortilje, a mogu vam poslužiti kao inspiracija za doručak, ručak, večeru i slatki desert.
Na profilu The Succulent Bite pronašli smo video-recept za jedan jako primamljiv sendvič s tunom. Oni su ga nazvali najboljim, a moramo priznati da se upravo takvim i čini.
Ova jambalaya s piletinom, škampima i kobasicom puna je živahnih i odvažnih okusa. Ovaj ukusan i jednostavan recept možete pripremiti u bilo koje doba u godini!
Jednostavno jelo od ribe, povrća, vina i maslinovog ulja uz dodatak začina odličan je način kako da potrošite više vrsta ribe.
Kozice se savršeno slažu s rajčicom, češnjakom i maslinovim uljem.Dodajte još bijelo vino i malo začina i imate zdrav obrok prepun aroma.Ovaj recept s klasičnim sastojcima mediteranske kuhinje brzo se i jednostavno sprema.
Stjepan Vukadin iz Rogoznice, jedan od najboljih mladih kuhara na domaćoj gastro sceni novi je član žirija MasterChefa, a u nastavku nađite recept za njegovu gustu riblju juhu.
Aromatične pržene kozice u umaku s rajčicom i češnjakom odlično se slažu s nježnom i kremastom palentom. Poslužite ovo kao predjelo ili snack na druženju.
Napravili smo podlogu koja nam je najbolja do sada - nećete intenzivno osjetiti čvarke, ali daju onaj prepoznatljivi slankasti okus i vjerujemo da će vam ova kombinacija biti prefina.
Kakva bi jesen bila bez pečenog pileta? Dok padaju jesenje kiše vrijeme je za toplo pile i krumpire.
Ovo ukusno jelo možete pripremiti vrlo brzo i poslužiti kao prilog, ali i kao samostalno jelo.
Trebaš nešto brzo, jednostavno i ukusno?! Taaa-daaa!!! (a i boje su famozne)
Iskoristite jesenske plodove i pripremite ukusni ručak. Za ovaj recept bit će vam biti potrebna muškatna ili butternut tikva.
Jednostavan recept za ukusnu juhu od graha. Zaprška nije potrebna jer gustoću dobivamo pasiranjem graha u blenderu.
Patka s mlincima specijalitet je koji se najčešće poslužuje u Zagorju i Međimurju, no možete ga pronaći i u ostalim dijelovima Sjeverne Hrvatske. Patka se poslužuje s domaćim mlincima koji se pripremaju od brašna i vode, a ponekad i masti i jaja. Ovo jelo često se poslužuje na obiteljskom stolu za Božić ili Uskrs.
Popularni zoodles, ili tjestenina od tikvica, mnogima je omiljena ljetno jelo. Riječ je o rezancima ili špagetima od tikvica koje se pripremaju od sirovih tikvica.
Španjolski umak poslužite na kruhu, s krekerima ili uz pohani sir. Bademi mu daju orašasti okus, a ljuta papričica posebnu dozu ljutine. Recept je iz časopisa Svijet iz 1990. godine.
Kremasta juha od pečenih rajčica, kokosovog mlijeka i bosiljka odlična je ideja kako iskoristiti zrele domaće rajčice.