Rajčice su povrće kojemu je sezona ljeti, a omiljene su u kulinarstvu zbog svoje sočnosti, slatko kiselkastog okusa koji odlično upotpunjava razna jela. Neka od popularnih jela s rajčicama su juha od rajčica, umaci, ketchup, salsa, umak Bolognese, lazanje Bolognese i razne pizze.
Salata u staklenci praktičan je način da je uzmete na posao, na faks ili gdje god idete. Sve je u jednoj posudi i nemate brige oko posebnog pakiranja dresinga.
Šopska salata toliko je bogata i ukusna da je često pravimo za ručak. Krastavci, paprike, rajčica, luk i slani sir kombinacija su koja paše uz gotovo svako mesno jelo. Priprema je jednostavna - samo se morate malo potruditi oko sjeckanja i začiniti je kako treba. Također pazite da salata ima dovoljno sira i da ju prekriva, kao i na to da je povrće koje koristite svježe. Na kraju ju dobro ohladite i poslužite.
Ovaj viralni Tik tok trend nije ni nas zaobišao, a radi se samo o lakšem načinu motanja tortilje. Ovdje su četiri vrlo jednostavna recepta za ukusne tortilje, a mogu vam poslužiti kao inspiracija za doručak, ručak, večeru i slatki desert.
Na profilu The Succulent Bite pronašli smo video-recept za jedan jako primamljiv sendvič s tunom. Oni su ga nazvali najboljim, a moramo priznati da se upravo takvim i čini.
Ova jambalaya s piletinom, škampima i kobasicom puna je živahnih i odvažnih okusa. Ovaj ukusan i jednostavan recept možete pripremiti u bilo koje doba u godini!
Kozice se savršeno slažu s rajčicom, češnjakom i maslinovim uljem.Dodajte još bijelo vino i malo začina i imate zdrav obrok prepun aroma.Ovaj recept s klasičnim sastojcima mediteranske kuhinje brzo se i jednostavno sprema.
Jednostavno jelo od ribe, povrća, vina i maslinovog ulja uz dodatak začina odličan je način kako da potrošite više vrsta ribe.
Stjepan Vukadin iz Rogoznice, jedan od najboljih mladih kuhara na domaćoj gastro sceni novi je član žirija MasterChefa, a u nastavku nađite recept za njegovu gustu riblju juhu.
Napravili smo podlogu koja nam je najbolja do sada - nećete intenzivno osjetiti čvarke, ali daju onaj prepoznatljivi slankasti okus i vjerujemo da će vam ova kombinacija biti prefina.
Aromatične pržene kozice u umaku s rajčicom i češnjakom odlično se slažu s nježnom i kremastom palentom. Poslužite ovo kao predjelo ili snack na druženju.
Ovo ukusno jelo možete pripremiti vrlo brzo i poslužiti kao prilog, ali i kao samostalno jelo.
Kakva bi jesen bila bez pečenog pileta? Dok padaju jesenje kiše vrijeme je za toplo pile i krumpire.
Trebaš nešto brzo, jednostavno i ukusno?! Taaa-daaa!!! (a i boje su famozne)
Iskoristite jesenske plodove i pripremite ukusni ručak. Za ovaj recept bit će vam biti potrebna muškatna ili butternut tikva.
Jednostavan recept za ukusnu juhu od graha. Zaprška nije potrebna jer gustoću dobivamo pasiranjem graha u blenderu.
Patka s mlincima specijalitet je koji se najčešće poslužuje u Zagorju i Međimurju, no možete ga pronaći i u ostalim dijelovima Sjeverne Hrvatske. Patka se poslužuje s domaćim mlincima koji se pripremaju od brašna i vode, a ponekad i masti i jaja. Ovo jelo često se poslužuje na obiteljskom stolu za Božić ili Uskrs.
Popularni zoodles, ili tjestenina od tikvica, mnogima je omiljena ljetno jelo. Riječ je o rezancima ili špagetima od tikvica koje se pripremaju od sirovih tikvica.
Španjolski umak poslužite na kruhu, s krekerima ili uz pohani sir. Bademi mu daju orašasti okus, a ljuta papričica posebnu dozu ljutine. Recept je iz časopisa Svijet iz 1990. godine.
Kremasta juha od pečenih rajčica, kokosovog mlijeka i bosiljka odlična je ideja kako iskoristiti zrele domaće rajčice.