Superbrza spicy tjestenina

Vrijeme pripremePriprema
7min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
8min
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Superbrza spicy tjestenina
Trebaš nešto brzo, jednostavno i ukusno?! Taaa-daaa!!! (a i boje su famozne)

Sastojci

Broj porcija
2
400 gtjestenine (za ovo jelo najviše volim koristiti bavette, no vi birajte tjesteninu koja vam najviše odgovara)
100 gpancete ili špekeca
2 režnjačešnjaka
2svježe ljute papričice (ja si volim ukomponirati Peter Pepper! What's your poison? Ukratko, sve igra - svježe, sušene, mljevene, pa i umaci...)
1 vezicamladog luka
6 cherryrajčica
malo bijelog vina (50-100 ml, samo za šmek)
maslac za prženje i sotiranje
1 žlicabučinog ulja
sol i papar po želji
sir za ribanje
bučine koštice (golice)

Priprema

1Skuhajte tjesteninu

Stavite kuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju.


2Pripremite sastojke

Dok se tjestenina kuha, pancetu narežite na trakice, cherry rajčice na kolutiće (svaku na cca 4 kolutića), a mladi luk narežite pod kutom od 45 stupnjeva (da, onako kao kobasice, samo na malo veće komade. Zeleni dio je najbolji!)


Češnjak isto narežite na kolutiće.


Ljute papričice očistite i narežite na tanke trakice.


3Popržite pancetu

Uzmite tavu većeg promjera ili wok. Prvo na nježnoj vatri otopite maslac pa popržite pancetu ili špekec (ovo super paše i s picekom i pajcekom). Kad panceta otpusti masnoću i dobije lijepu zlatnu boju, izvadite je iz tave.


4Sotirajte češnjak

U tavu ubacite češnjak i sotirajte ga. Tek toliko da zamiriši (ne želimo da pregori).


5Pirjajte cherry rajčice

Sada lijepo dodajte još malo putrića u tu istu tavu i ubacite cherry rajčice, kratko pirjajte pa podlijte s vinom.


6Dodajte tjesteninu u tavu

Kada je tjestina skuhana tako da je al dente, lijepo ju ocijedite (ne morate skroz do kraja) i ubacite u tavu s rajčicama i češnjakom. Sve lijepo izmješajte.


Dodajte pancetu i mladi luk i opet izmješajte.


Sada dodajte žlicu bučinog ulja i papričice pa opet sve izmješajte.


Ovo sve traje jako kratko, želimo da luk ostane hrskav.


7Poslužite

Prebacite na tanjur ili u zdjelicu, što vam je draže. Naribajte sir, ukrasite s bučinim sjemenkama (super paše i onaj ljuti dehidrirani luk) i uživajte! :)