Vrganji sa širokim rezancima

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Vrganji sa širokim rezancima by Shutterstock Shutterstock
Vrganji sa širokim rezancima by Shutterstock Shutterstock

Iskoristite sezonu svježih vrganja i pripremite ukusan ručak koji je gotov za svega 15 minuta.

Sastojci

Broj porcija
4
500 gširokih rezanaca
300 gsvježih vrganja
40 gmaslaca
100 mlvrhnja za kuhanje
1 žličicasušenog origana
2 žlicemaslinovog ulja
sol, papar

Priprema

1Očistite vrganje

Vrganje kuhinjskim kistom očistite od zemlje, narežite ih na ploške.


2Skuhajte tjesteninu

Široke rezance skuhajte prema uputama na vrećici.


3Propirjajte vrganje

U tavu stavite maslac, kada se otopi dodajte maslinovo ulje i narezane vrganje. Promiješajte i pirjajte na srednje jakoj vatri oko 3-5 minuta. Dodajte vrhnje za kuhanje, začinite, kratko prokuhajte.


4Dodajte tjesteninu

 U tavu s pripremljenim vrganjima dodajte skuhanu tjesteninu, promiješajte. Poslužite toplo.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.