Ragu s makaronima

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Ragu s makaronima by youtube
Ragu s makaronima
Ragu s makaronima by Shutterstock Shutterstock
Jelo koje je vrlo jednostavno i brzo za pripremiti, a nevjerojatno ukusno. Prvo se kreće s pripremom mesnog ragua, u koji se ubaci tjestenina kuhana do pola, te se njena priprema završava zajedno s umakom. Tako pripremljeno jelo ostaje kremasto i dok se ohladi.

Sastojci

Broj porcija
4
220 gmakarona
550 gmljevene junetine
¼ glaviceluka, nasjeckane
½ češanjčešnjaka, nasjeckan
1 žlicaWorcestershire umaka
400 gumaka od rajčice
280 gsjeckanih rajčica
1 žličicaorigana
½ žličiceperšina
¼ žličicetimijana
1 žličicasoli
¼ žličicepapra
¼ žličicedimljene paprike
100 gcheddar sira ili sira po izboru

Priprema

1 Kuhajte

Zakuhajte vodu, zatim dodajte sol i makarone. Kuhajte ih 4 minute, zatim ocijedite i ostavite sa strane. 


2 Pržite

U tavu dodajte luk i meso i pržite, često miješajući, 5 do 7 minuta. Dodajte češnjak i Worcestershire umak te izmiješajte.


3 Krčkajte

Dodajte umak od rajčice, sjeckane rajčice i preostale začine te dobro izmiješajte. Ubacite i tjesteninu, smanjite vatru i miješajte. Ostavite da krčka 5 do 10 minuta, odnosno dok se tjestenina ne skuha al dente, a okusi se prožmu. 


4 Poslužite

Umiješajte sir, pričekajte da se otopi pa poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.