Musaka od tikvica

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Musaka od tikvica by Shutterstock Shutterstock

Ako vam patlidžani a ni krumpir nisu na popisu omiljenih jela, probajte musaku s tikvicama.

Sastojci

Broj porcija
4
400 gsvježeg sira
2jaja
200 mlmlijeka
2 žlicebrašna
sol, papar
vezica peršina

Priprema

1Pripremite tikvice

Tikvice operite i narežite na tanje trake, uvaljajte ih u brašno i kratko popržite na ulju.


2Izradite nadjev

U zdjeli dobro pomiješajte sir, mlijeko, brašno, jaja i na sitno nasjeckani peršin, začinite po želji soli i paprom.


3Složite musaku

Na dno kalupa za pečenje kojeg ste prethodno namazali maslacem stavite red tikvica, red pripremljenog nadjeva, ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.


4Stavite peći

Pripremljenu musaku stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 40 minuta.






Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.