Musaka sa šunkom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Musaka sa šunkom by Shutterstock Shutterstock
Musaka sa šunkom by Shutterstock Shutterstock
Musaka sa šunkom by Shutterstock Shutterstock

Poželite li se odmoriti od mljevenog mesa iskoristite kuhanu šunku, a u vegetarijanskoj verziji poslužit će gljive .

Sastojci

Broj porcija
4
1 kgkrumpira
350 gkuhane šunke
100 gmaslaca
3jaja
250 mlmlijeka
sol, papar

Priprema

1Skuhajte krumpir

Krumpir skuhajte u ljusci, prohladite i ogulite. Kuhani krumpir narežite na kolutove.


2Pripremite preljev

U mlijeko dodajte umućena jaja i maslac, posolite i popaprite. Dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili.


3Složite musaku

U maslacem namašćeni kalup za pečenje stavite red krumpira, red kuhane šunke, ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke. Prelijte pripremljenim preljevom.


4Stavite peći

Pripremljenu musaku stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 40 minuta.




Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.