Musaka od kelja

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Musaka od kelja by Shutterstock Shutterstock

Ako djeca ne vole varivo od kelja ovo je odličan način da ga ipak pojedu!

Sastojci

Broj porcija
4
1svježi kelj
250 gmljevenog mesa
100 gslanine
100 gnaribanog sira po želji
sol, papar

Priprema

1Prokuhajte kelj

Kelj nakratko prokuhajte u slanoj vodi, podijelite na listove.


2Popržite luk i meso

Luk očistite i nasjeckajte na sitno. U tavi na malo ulja popržite luk dok ne postane staklast, dodajte mljeveno meso i na kockice narezanu slaninu, začinite po želji. Pržite 20 minuta.


3Složite musaku

U posudu za pečenje premazanu maslacem stavite red blanširanih listova kelja, red mesa, ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke. Posipajte naribanim sirom.


4Stavite peći

Pripremljenu musaku stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 40 minuta.






Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.