Karamelizirani svinjski kotleti

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Karamelizirani svinjski kotleti by Shutterstock Shutterstock
Ovi sočni, karamelizirani svinjski kotleti tope se u ustima! Neka meso bude deblje narezano kako bi ostalo mekano i sočno pri pečenju. Servirajte uz prilog po želji.

Sastojci

Broj porcija
4
4svinjska kotleta, debelo rezana
½ žličicepaprike
Kajenski papar, po ukusu
½ žličicečešnjaka u prahu
½ žličicecrnog papra
½ žličicesoli
4 žlicesmeđeg šećera
Maslinovo ulje, za prženje

Priprema

1 Sjedinite sastojke

U zdjeli promiješajte sve začine (paprika, kajenski papar, češnjak u prahu, crni papar i sol).


2 Začinite kotlete

Obilno utrljajte svinjske kotlete u začine.


3 Pecite

Zagrijte maslinovo ulje u tavi sigurnoj za pećnicu na srednje jakoj vatri. Kad je ulje vruće, dodajte svinjske kotlete i pecite oko 3-5 minuta sa svake strane ili dok ne dobiju lijepu karameliziranu smeđu boju. Kada kotleti poprime boju, dodajte žlicu smeđeg šećera na svaki svinjski kotlet. Okrenite kotlete, tako da obje strane budu karamelizirane. (Nemojte dodavati smeđi šećer prerano jer će šećer izgorjeti.)


4 Stavite u pećnicu

Pecite u pećnici na 175˚C 15 minuta, dok kotleti ne budu gotovi.


5 Poslužite

Prije posluživanja kotlete prelijte glazurom koja se stvorila u tavi. Poslužite s prilogom po izboru i uživajte!

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
512 kcal
Proteini
35 g
Masnoće
37 g
Ugljikohidrati
9 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.