Musaka od špinata i tikvica

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Musaka od špinata i tikvica by Shutterstock Shutterstock

Prilično ukusan bezmesni ručak!

Sastojci

Broj porcija
4
300 g svježeg sira
2jaja
250 mlmlijeka
2 žlicebrašna
sol, papar

Priprema

1Pripremite špinat i tikvice

Špinat očistite, blanširajte i nasjeckajte na krupno. Tikvice operite, narežite, uvaljajte u brašno i kratko popržite u ulju.


2Izradite nadjev od sira

U posudi pomiješajte sir, jaja, mlijeko, brašno, posolite i popaprite.


3Složite musaku

U posudu za pečenje koju ste prethodno namazali maslacem, složite red tikvica i špinata, pa red nadjeva od sira, slažite dok ne potrošite sve sastojke.


4Stavite peći

Pripremljenu musaku stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 40 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.