Polpete od ostataka

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Polpete od ostataka
Racunam da vec imate gotove ostatke kuhanog povrca i mesa od juhe, pa to nije uracunato u vrijeme pripreme. Recept za one koji ne vole jest od jucer i za one koji ne vole bacat hranu. Recept je labav i po sastojcima i po kolicinama, svakako funkcionira.

Sastojci

Broj porcija
4
600 gkuhane kokosi ili piletine iz juhe (dijelovi s puno kosti, mesa ima mozda 150 g)
4krumpira
1 glavicaluka
½ glavicecelera
4mrkve
2 komadakorijena persina ili pastrnjaka
½rajčice
2jaja
Krušne mrvice, po potrebi

Priprema

Uglavnom, gore nabrojano povrce i meso sluzilo je da se napravi dobra domaca juha, uz zacine, sol, papar i sl. Svo skuhano povrce (osim ako je nesto ostalo malo tvrdo, npr korijen persina ili pastrnjaka) izvadimo iz juhe i izgnjecimo. Meso skinemo s kosti, sitno narezemo i dodamo u povrce. Dodamo jaja i prezlu. Dobro je i kad se doda parmezana. Ako treba, dodati sol i papar. Izmijesati i treba dobiti gustu ljepljivu smjesu.
Oblikovati polpete i pofrigati ih na ulju, okrenuti ih par puta. Ukupno se peku 7-8 min.
Recept funkcionira i s bijelom ribom iz juhe, onda bez parmezana. Takodjer je dobro i sa ostacima od pecenja, tada moze i batat i ostalo povrce.
bulicka904