Polpete od ostataka

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
8min
Ukupno vrijemeUkupno
23min
KompliciranostTežina
Cijena
Polpete od ostataka

Računam da već imate gotove ostatke kuhanog povrća i mesa od juhe, pa to nije uračunato u vrijeme pripreme. Recept za one koji ne vole jesti od jučer i za one koji ne vole bacati hranu. Recept je labav i po sastojcima i po količinama, svakako funkcionira.

Sastojci

Broj porcija
4
600 gkuhane kokosi ili piletine iz juhe (dijelovi s puno kosti, mesa ima mozda 150 g)
4krumpira
1 glavicaluka
½ glavicecelera
4mrkve
2 komadakorijena peršina ili pastrnjaka
2jaja
krušne mrvice, po potrebi

Priprema

Gore nabrojano povrće i meso služilo je da se napravi dobra domaća juha, uz začine, sol, papar i slično.


1 Napravite smjesu

Sve skuhano povrće (osim ako je nešto ostalo malo tvrdo, npr. korijen peršina ili pastrnjaka) izvadite iz juhe i izgnječite.


Meso skinite s kosti, sitno narežite i dodajte u povrće. Dodajte jaja i krušne mrvice. Dobro je i kad se doda parmezana.


Ako treba, dodajte sol i papar. Izmiješajte i trebate dobiti gustu, ljepljivu smjesu.


2 Oblikujte polpete i pržite

Oblikujte polpete i pofrigajte ih na ulju, okrenite ih par puta. Ukupno se peku 7-8 minuta.


Recept funkcionira i s bijelom ribom iz juhe, u tom slučaju bez parmezana. Također je dobro i s ostacima od pečenja, tada može i batat i ostalo povrće.