Pita od tikvica i feta sira

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
55min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Pita od tikvica i feta sira

Ovo jednostavno jelo s tikvicama odlična je opcija za ljetni ručak. Tikvice su bogate hranjivim i korisnim tvarima, a priprema je uvijek brza i jednostavna.

Sastojci

Broj porcija
4
750 gtikvica
250 gfeta sira
4jaja, umućena
30 goraha, pečenih i nasjeckanih
30 gkorijandera, svježeg i sitno nasjeckanog
30 gperšina, svježeg i sitno kosanog
50 gparmezana, svježe ribanog
svježe mljeveni crni papar
15 gparmezana, za posipanje

Priprema

1Tikvice kuhajte na pari

Očistite i operite tikvice, kuhajte na pari desetak minuta. Pritisnite ih drvenom kuhačom kako bi istisnuli višak tekućine.


2Sitno nasjeckajte tikvice

Tikvice sitno nasjeckajte i stavite u veliku zdjelu.

Zagrijte pećnicu na 180°C, a lim za pečenje pite promjera 20 – 24cm premažite masnoćom.


3Tikvicama dodajte sir i umućena jaja

Namočite feta sir u toploj vodi 10 minuta i ocijedite. Zdrobite sir i dodajte tikvicama. Umiješajte preostale sastojke i dobro promiješajte.


4Pecite na 180°C oko 45 minuta

Smjesu uspite u pripremljeni lim za pečenje, pospite parmezanom i pecite oko 45 minuta.


Kako bi znali dali je pita spremna, u sredinu upiknite drveni štapić ili čačkalicu; ako štapić ostane suh, to jest, ako se na njemu nisu zadržali dijelići tijesta, pita je gotova.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.