Pileći nuggetsi u pivskom tijestu

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Pileći nuggetsi u pivskom tijestu by Shutterstock Shutterstock

Piletinu je potrebno narezati na manje komade, a idealno bi bilo na veličinu zalogaja. Marinirana piletina poha se na orly način, odnosno žumanjke je potrebno pomiješati s pivom, bjelanjke istući u snijeg i zatim spojiti te dvije smjese. U nastavku saznajte kako pripremiti ovu mekanu piletinu.

Sastojci

Broj porcija
4

Marinada

3 komadapilećeg filea, narezana na manje komade
230 mljogurta
230 mlmlijeka
2 češnjačešnjaka, usitnjena
sol, po ukusu
papar, po ukusu

Pivsko tijesto

4jaja
140 gbrašna
120 mlpiva
sol, po ukusu
papar, po ukusu

Dodatno

130 gbrašna
ulje za prženje

Priprema

Marinada

1 Pripremite marinadu

U zdjeli pomiješajte jogurt, mlijeko, češnjak, sol i papar. Narezano meso dodajte u marinadu i dobro promiješajte, prekrijte folijom i stavite u hladnjak na 2 sata. Pazite da meso bude u potpunosti prekriveno, ako treba dodajte još mlijeka ili jogurta. 


Pivsko tijesto

2 Miksajte žumanjke

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. U posudu sa žumanjcima dodajte sol, papar i kratko miksajte. Smjesi dodajte brašno, pivu i limunov sok. Miksajte dok se svi sastojci ne sjedine. 


3 Miksajte bjelanjke

Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg i lagano, špatulom, umiješajte u smjesu s pivom. 

Dodatno

4 Pripremite ulje

U veću tavu stavite ulje i zagrijte na srednje jakoj vatri. 


5 Uvaljajte

U posudu srednje veličine stavite brašno. Meso izvadite iz marinade, svaki komad dobro ocijedite i uvaljajte u brašno, a zatim u pivsko tijesto.


6 Pržite

 Oprezno stavite meso u vruće ulje i pržite sa svake strane dok ne dobije zlatno žutu boju. Pečeno meso vadite na papirnate ručnike kako bi se upio višak masnoće.


7 Poslužite

Meso poslužite uz omiljeni umak. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.