Piletinu nasjeckajte na kockice te ju usitnite u sjeckalici ili blenderu dok ne dobijete pastu koju ćete, zatim, prebaciti u posudu srednje veličine. Dobivenu pastu začinite sa soli, paprom, peršinom, origanom i lukom u prahu te izmiješajte.
Pripremite panadu za meso od jaja i brašna. Brašno stavite u tanjur, a u manjoj posudi istucite jaja.
Pastu od piletine oblikujte u 34 kuglice, otprilike veličine ping pong loptice. Svaku kuglicu uvaljajte u brašno, zatim ju uronite u jaja, pa ponovno uvaljajte u brašno. Nakon što ste kuglice panirali, oblikujte ih u medaljončiće tako da ih lagano rukom spljoštite.
U vruće ulje stavite što je više medaljona moguće te ih pržite 4 do 5 minuta sa svake strane dok ne poprime lijepu zlatnu boju. Gotove medaljone vadite na tanjur obložen papirnatim ručnikom kako bi se upio sav višak masnoće.
Sjedinite sastojke i poslužite uz pileće medaljone.
Za pikantnu verziju također sjedinite sastojke i poslužite uz pileće medaljone.