Jambalaya s piletinom i kobasicama

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Jambalaya s piletinom i kobasicama by Shutterstock Shutterstock
Mlađa sestra paelle, inspirirana cajun mješavinom začina, pikantnom kobasicom, slatkom paprikom i rajčicama.

Sastojci

Broj porcija
4
1 žlicamaslinovog ulja
2 filea pilećih prsa, nasjeckana
1 glavicaluka, sjeckana
1crvena papričica, tanko sjeckana
2 češnjačešnjaka, drobljena
75 gkobasice, narezane na kolutiće (po izboru)
1 žlicacajun začina
250 gdugozrnate riže
400 glimenke pelata
350 mlpilećeg temeljca

Priprema

1 Pržite

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje te popržite pileća prsa. Pržite ih 5 do 10 minuta dok ne porumene. 


2Pirjajte

Pileća prsa izvadite iz tave i ostavite sa strane. U tavu ubacite nasjeckani luk i pirjajte ga 3 do 4 minute dok ne omekša. 


3Dodajte začine

Dodajte crvenu papriku, češnjak, kobasicu i mješavinu začina. Kuhajte još 5 minuta.


4Kuhajte

Vratite piletinu nazad u lonac pa dodajte i rižu, rajčicu i pileći temeljac. Poklopite i kuhajte još 20 do 25 minuta dok riža ne omekša. 


Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
445 kcal
Proteini
30 g
Masnoće
10 g
Ugljikohidrati
64 g
Sol
1.2 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.