Tjestenina s tunom i cherry rajčicama iz jednog lonca

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Tjestenina s tunom i cherry rajčicama iz jednog lonca

Ova malo sofisticiranija verzija tjestenine s tunom i dalje je vrlo jednostavna za pripremu jer sve radimo u jednom loncu.

Sastojci

Broj porcija
4
2 žlicemaslinovog ulja
1 glavicasitno nasjeckanog luka
500 gprepolovljenih cherry rajčica
400 gtjestenine po izboru
1 lvrućeg povrtnog temeljca
2 konzerveocijeđene tune u komadima
3 žlicemascarponea
30 gnaribanog parmezana
2 žlicekapara
naribana korica od pola limuna
sol i papar prema ukusu

Priprema

1Dinstajte luk

Zagrijte ulje u loncu na srednje niskoj temperaturi. Dodajte luk i prstohvat soli te ga lagano pržite oko 7 minuta ili dok ne omekša i postane proziran.


2Dodajte dio cherry rajčica, tjesteninu i temeljac

Dodajte ¾ prepolovljenih cherry rajčica, tjesteninu i povrtni temeljac u lonac i pustite da zavrije, zatim smanjite na srednje nisku temperaturu i kuhajte 15 minuta bez poklopca uz povremeno miješanje. Rajčice se trebaju raspasti, a tjestenina treba biti tek kuhana.


3Ubacite ostatak cherry rajčica

Dodajte preostale rajčice i kuhajte bez poklopca na srednje jakoj vatri 5 minuta ili dok tekućina ne ispari.


4Umiješajte preostale sastojke

Nježno umiješajte komade tune, mascarpone, parmezan, kapare, limunovu koricu i peršin, kao i sol i mljeveni crni papar. Stavite poklopac na posudu, uklonite s vatre i ostavite da odstoji 5 minuta prije posluživanja u dubokim zdjelama.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.