U velikom loncu zagrijte vodu do vrenja. Posolite i u vrelu vodu dodajte orrecchiette. Možete koristiti i drugu tjesteninu po izboru - primjerice rezance ili špagete. Skuhajte tjesteninu al dente, prema uputama s pakiranja. Ocijedite i ostavite sa strane.
U tavi zagrijte ulje. Nasjeckajte luk i protisnite češnjak pa ih dodajte u zagrijano ulje i dinstajte dok ne postanu staklasti.
Dodajte dagnje i vino.
Poklopite tavu pa pustite da se dagnje kuhaju na pari oko 7 minuta. Trebaju se skroz otvoriti.
Dodajte pasiranu rajčicu i skuhanu tjesteninu pa pustite da se lagano krčka na srednjoj vatri još nekoliko minuta.
Za to vrijeme sitno nasjeckajte peršin.
Cherry rajčice prepolovite i umiješajte ih u jelo.
Na kraju dodajte soli i papra po ukusu i sve pospite ribanim parmezanom i sjeckanim peršinom.