Orecchiette s dagnjama

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Orecchiette s dagnjama by Shutterstock Shutterstock

Ovo jednostavno jelo inspirirano mediteranskom kuhinjom brzo je gotovo i jako će se svidjeti ljubiteljima morskih plodova.

Sastojci

Broj porcija
4
250 gtjestenine (orrecchiete)
30 mlmaslinovog ulja
1veći crveni luk
2 režnjačešnjaka
500 gočišćenih dagnji
30 mlbijelog vina
250 mlpasirane rajčice
250 gcherry rajčica
5 gsoli
5 gpapra
15 gribanog parmezana
15 gsjeckanog peršina

Priprema

1Skuhajte tjesteninu, ocijedite i ostavite sa strane

U velikom loncu zagrijte vodu do vrenja. Posolite i u vrelu vodu dodajte orrecchiette. Možete koristiti i drugu tjesteninu po izboru - primjerice rezance ili špagete. Skuhajte tjesteninu al dente, prema uputama s pakiranja. Ocijedite i ostavite sa strane.


2Na ulju dinstajte luk i češnjak pa dodajte dagnje i vino

U tavi zagrijte ulje. Nasjeckajte luk i protisnite češnjak pa ih dodajte u zagrijano ulje i dinstajte dok ne postanu staklasti.

Dodajte dagnje i vino.


3Kuhajte na pari oko 7 minuta, dok se dagnje ne otvore

Poklopite tavu pa pustite da se dagnje kuhaju na pari oko 7 minuta. Trebaju se skroz otvoriti.


4Dodajte pasiranu rajčicu i tjesteninu

Dodajte pasiranu rajčicu i skuhanu tjesteninu pa pustite da se lagano krčka na srednjoj vatri još nekoliko minuta.

Za to vrijeme sitno nasjeckajte peršin.


5Umiješajte rajčice, začinite, pospite parmezanom i peršinom

Cherry rajčice prepolovite i umiješajte ih u jelo.

Na kraju dodajte soli i papra po ukusu i sve pospite ribanim parmezanom i sjeckanim peršinom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.