Kozice na buzaru

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Kozice na buzaru by Shutterstock Shutterstock

Kozice se savršeno slažu s rajčicom, češnjakom i maslinovim uljem.

Dodajte još bijelo vino i malo začina i imate zdrav obrok prepun aroma.

Ovaj recept s klasičnim sastojcima mediteranske kuhinje brzo se i jednostavno sprema.

Sastojci

Broj porcija
6
1,5 kgkozica
200 mlmaslinovog ulja
200 mlbijelog vina
7 režnjevačešnjaka
1 prstohvatmljevenog papra
2 žlicekrušnih mrvica
4 žliceperšina

Priprema

1Pripremite češnjak, peršin i rajčice

Pripremite sastojke - češnjak i peršin sitno nasjeckajte. Rajčicama ogulite kožicu i sitno ih narežite.


2Na maslinovom ulju popržite kozice

U veći lonac ulijte maslinovo ulje i lagano ga zagrijte. Ubacite kozice i kratko ih popržite sa svih strana, ne dulje od dvije minute.


3Dodajte ostale sastojke i kuhajte

Dodajte češnjak, rajčicu i polovicu peršina. Začinite paprom. Dodajte i krušne mrvice pa promiješajte sve sastojke. Kuhajte nekoliko minuta da se okusi lijepo spoje.


4Zalijte bijelim vinom i pustite da se lagano kuha

Zalijte bijelim vinom i nastavite kuhati na laganoj vatri još nekoliko minuta, s poklopcem. Nemojte više miješati, samo lagano protresite lonac.


5Pospite peršinom i uživajte!

Gotove kozice posipajte ostatkom sjeckanog peršina.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.